• 瀏覽: 13,698
  • 回覆: 285
  • 追帖: 1
+6
以後冇哂講黑警電影睇拉,只可睇歌頌共慘黨偉大的電影,香港人有福了

今年年頭上映左果套拆彈專家2炸左成個香港,係咪唔播得?

引用:
原帖由 cc436 於 2021-6-11 12:31 發表
對題材敏感電影禁映的制度由來已久,唔該那些學者問下影圈前人,在英治時代那套名為The Story Of CIA 的電影送檢時發生什麼事
英治時期,電影 林則徐, 八國聯軍 被禁影。香港電台有沒有出過聲?!

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-6-11 12:29 PM 發表

多L謝犯民禍港
點解

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-6-11 01:35 PM 發表

如果都係破壞,我寧願比歌斯拉破壞都好過比黑暴破壞!歌斯拉破壞只係存在於電影同幻想,但黑暴破壞卻係鐵一般的事實!
咁年頭上畫果套拆彈專家2仲播唔播得?劇情入面炸左機場同青馬大橋。。。

邊個19學者??

引用:
原帖由 dtw 於 2021-6-11 12:39 PM 發表
多L謝黑暴班冚家剷,成功爭取囉
咁咪好囉,有乜問題

拍套電影鼓勵美國各州獨立,睇下美國政府會不會讓你在美國上映?

唔滿意就走啦,憂乜尻,黑暴打爛香港你憂唔憂

香港賤台又播毒
乜濕鳩學者?
根本就冇新聞價值表佢老母!

香港立左國安法,呢個學者啱啱移民香港??

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-6-11 12:44 PM 發表
有冇咁脆弱丫? 美國電影夠成日攻擊美國政府啦
美國政府會將D美國暴徒帶去坐監,但美國唔准其他地方或國家的政府拉暴徒。

引用:
原帖由 skirt333 於 2021-6-11 12:25 PM 發表
哥斯拉大戰金剛, 戲內嚴重破壞香港, 以後呢D戲香港無得上影  
其實成套電影唔合乎 邏輯,根本香港就唔係比哥斯拉破壞,係比曱甴黑暴破壞,導演無做資料搜集。

引用:
原帖由 cc436 於 2021-6-11 12:31 PM 發表
對題材敏感電影禁映的制度由來已久,唔該那些學者問下影圈前人,在英治時代那套名為The Story Of CIA 的電影送檢時發生什麼事
班仆街柒頭會話唔記得,唔知道,唔撚理!

支持

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]