• 瀏覽: 13,744
  • 回覆: 285
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 lrr174 於 2021-6-11 12:45 PM 發表
接近內地制度  點解係  "憂",  學者 有前設 立場 ?
係囉,都CLS,呢個所謂“學者”前設內地制度一定係衰

引用:
原帖由 cskch 於 2021-6-11 12:47 PM 發表

點同呢, 美國人有理智架. 小黃人比人洗左腦, 叫佢衝就衝架啦.

美國人聽到暴力可以解決問題, 案底會令人生精彩呢D, 你估會唔會拍手掌呢?
無錯,其他國家就算有示威,都無香港咁咁多私了,都無放火燒人...

冇問題喎!一早要做啦!

「學者」會唔會憂香港更接近國際標準?

完全跟內地制度都冇問題
最緊要社會安定
依家嘅香港勝在有國安法

引用:
原帖由 cskch 於 2021-6-11 12:47 PM 發表

點同呢, 美國人有理智架. 小黃人比人洗左腦, 叫佢衝就衝架啦.

美國人聽到暴力可以解決問題, 案底會令人生精彩呢D, 你估會唔會拍手掌呢?
你講邊套香港電影?

扭曲事實毛事生端 唔自律恣意妄為 咪要被管制囉🧐 任何國家地區刀有法律條款指引 規範限制啦🤔

咁好似無間道呢啲以後都唔使拍

引用:

會開搶掃射

引用:
原帖由 skirt333 於 2021-6-11 12:25 PM 發表
哥斯拉大戰金剛, 戲內嚴重破壞香港, 以後呢D戲香港無得上影  
政治宣傳既電影,同真電影兩回事,你試下拍套宣傳加入納粹黨同阿爾蓋達既電影,睇下外國比唔比你上

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-6-11 12:22 PM 發表
因應《香港國安法》實施,政府修訂《電影檢查條例》的檢查員指引,指引訂明,如果影片可能構成危害國家安全的罪行,應得出不宜上映的結論。有關修訂今日刊憲,即日生效。

有學者認為,有關修訂,將收窄電影創作和題材的空間,令香港的電影制度更接近內地的一套。

商務及經濟發展局說,電影檢查制度需要在保障個人權利和自由以及保障社會利益之間取得平衡,儘管上映影片時享有的發表自由應受尊重,但亦需要按法律,包括保 ...
黃屍黑暴成功爭取!

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-6-11 12:22 PM 發表
因應《香港國安法》實施,政府修訂《電影檢查條例》的檢查員指引,指引訂明,如果影片可能構成危害國家安全的罪行,應得出不宜上映的結論。有關修訂今日刊憲,即日生效。

有學者認為,有關修訂,將收窄電影創作和題材的空間,令香港的電影制度更接近內地的一套。

商務及經濟發展局說,電影檢查制度需要在保障個人權利和自由以及保障社會利益之間取得平衡,儘管上映影片時享有的發表自由應受尊重,但亦需要按法律,包括保 ...
所以無間道呢d警察有內鬼既都不宜上映

引用:
原帖由 skirt333 於 2021-6-11 12:25 PM 發表
哥斯拉大戰金剛, 戲內嚴重破壞香港, 以後呢D戲香港無得上影  
黃人林野就是禁弱智,無辦法

HK本來係好地地架........邊能個食能飽飯冇野做, 係要走去要辣9大陸???

法輪功學者???
屌  邊撚個學者?不如話好撚多學者啦!仆街傷港電台妓者。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]