• 瀏覽: 10,902
  • 回覆: 5
+2
淨睇樓價就知整家移民得啖笑!
你話多左D踩界想去英國讀書偽中產仔女就信!貪過去讀公校唔使$,不過佢地唔知公校係點就以為執到寶!

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-6-11 01:29 PM 發表

人地賣得層樓走人邊個唔想要好價
之後唔洗人講啦
如你講咁多人走,有樓既賣樓,冇樓既亦唔會買!樓價一定大幅走低!
但樓市走勢唔係喎!穩步向上,新樓賣到加推加價!

引用:
原帖由 onnam 於 2021-6-13 12:56 PM 發表

日日都有人走緊,依家講緊暑假會係高峰,年底再可能多一個高峰。
自己去睇下香港樓價指數啦!一個地方有移民潮,大量人流走,樓價不跌反升?

引用:
原帖由 onnam 於 2021-6-13 03:03 PM 發表

1. 租樓可以在香港搞
2. 同Council 申請入學跟地址派,有地址就得
3. 通常帶一人兩、三個行李箱飛,其他雜物船運,香港傢俬太細所以一般唔會帶去,而且好多野英國再買唔貴,可以慳返船運費。
都話叫你睇下港樓價走勢升or跌,咁多人走,樓價不跌反升?
黃屍唔L係蠢成咁!!

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-6-13 04:18 PM 發表

香港主要靠地產稅,但今次好多人移民都唔肯賣樓,令樓價居高不下,冇得執平貨
當有著數時,例如政府賣iBond,等如派錢,遠在海外的KOL都會用仍保留的香港銀行戶口參與投資短炒
如真係咁多人移民,冇樓計劃移民既就唔會買樓,需求就跌,一樣令樓價跌!但現實樓價係升!

引用:
原帖由 onnam 於 2021-6-13 04:13 PM 發表

走既人唔會志在香港樓價,
這一年,況且英國樓升幅比香港多。
話你蠢又嬲!英國樓價關乜事!
如大量移民,香港樓自然需求少,供應多,樓價自然跌!但現實唔係!即最初假設大量移民係錯!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]