• 瀏覽: 25,761
  • 回覆: 318
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-6-10 11:40 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1595315_1_L_20210610213843.jpg

內地政治評論員吳強表示,全國人大常委會制定《反外國制裁法》,將導致災難性後果。

吳強表示,這次立法過程相當匆忙,顯示常委會的意願相當強烈。反制措施強度非常大,令境內個人、公司、關聯個人,日後須作二選一的選擇。如果支持外國制裁,在中國就處於非法狀態 ...
睇條Link都知乜嘢事啦!講台班畜牲奴性重,只許州官放火不許百姓點燈!主子白人叫佢哋含即刻跪低含!

熱賣及精選
引用:
原帖由 大林林 於 2021-6-11 00:10 發表

你又話美軍登陸香港你帶路,到底美軍幾時登陸香港
佢帶路意思會唔會係扯皮條咋?美國人嚟佢就扯⋯⋯住唔放⋯⋯

由香港電台報道。創作新聞居多。
可信度零。

呃水吹共慘5無黨,爛C狗 又黎搵食,正仆街!!
成日說內地無反對意見,但又有呢d人,同方方日記、蔣方舟之流仍活得滋潤,你話點解哩?🤭

引用:
原帖由 大林林 於 2021-6-11 12:08 AM 發表

好彩吳強無豬腳做領導人
有名你叫(吳強)佢做領導人就仆街

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-6-10 11:43 PM 發表

你唔怕災難性後果?
佢比任何人都希望中國有災難性後果. 佢最想係中國被核平.

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-6-10 11:40 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1595315_1_L_20210610213843.jpg

內地政治評論員吳強表示,全國人大常委會制定《反外國制裁法》,將導致災難性後果。

吳強表示,這次立法過程相當匆忙,顯示常委會的意願相當強烈。反制措施強度非常大,令境內個人、公司、關聯個人,日後須作二選一的選擇。如果支持外國制裁,在中國就處於非法狀態 ...
挑, 災難性後果? 呢個所謂時事評論員, 返去讀多兩年屎片先啦, 都唔知有冇讀歷史, 中國要是軟弱, 就任人 侮辱 ,宰割 ,打壓, 中國要是強硬, 就會話欺凌 ,霸權 ,侵略。 難道要 坐以待斃, 大國有大國的風範, 當然不可以世界為敵, 與世界為敵才是災難性的後果, 合縱連橫的策略, 春秋戰國的時候已有啦, 這個吳強, 人如其名, 垃圾一名

引用:
原帖由 amx_011 於 2021-6-11 01:35 AM 發表

佢比任何人都希望中國有災難性後果. 佢最想係中國被核平.
嘩!比任何人? 真係過獎!

引用:
原帖由 七個不安的考試 於 2021-6-11 12:45 AM 發表

醒醒下啦,中國大陸要強硬,就必定最少擁有一千顆核彈來自保,軍備最少十艘核航空母艦,核潛艇,戰鬥機,衛星網絡,戰鬥人員,戰鬥人員要夠膽打核戰,否則死路一條(南京大屠殺)就係一個例子。應對美國的威脅,就是以牙還牙.同歸於盡。才有一點生機希望
用吓腦先啦,北韓有幾多核彈?有冇航母,衛星,幾多隻核潛艇,只要有核彈,可以打到美國就得

叫個傷殘嘅去落9菜腫桶面

佛渡有情
大陸公知真不少,和香港漢奸一樣多。。是否收到3億美元亂中撥款。。所以要發表一吓?

黃畜日日都唱亞爺無料到嘎啦,點知唱到入嗮赤柱咁好玩

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-6-10 11:52 PM 發表

硬條毛咩...
人地美國隻戰機降落完台灣走埋啦.....
仍然只係咀炮強烈譴責..堅決反對...
人地毛都唔睬你

之前又話美國戰機一旦降落..台海戰爭立即觸發...
請問開打左去邊??
我都買晒花生,睇下會死幾多台灣人,結果真係令人失望。

唉...........花生好貴架,咁都冇台灣人死真係蝕晒。

香港電台正垃圾

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]