• 瀏覽: 2,270
  • 回覆: 13
美國國防部長奧斯汀(Lloyd Austin)指令五角大樓,將中國及解放軍軍事建設事項,擺放在美國國防政策的最優先處理位置.....

全文︰https://www2.hkej.com/instantnew ... 8/美防長下令+將中國軍方列為頭號挑戰

美國國防部長稱「將中國及解放軍軍事建設事項,擺放在美國國防政策的最優先處理位置」,一番話等同將中國視為「美國頭號敵人」。我一時間都搞不清,被美國「看得起」實屬光榮,還是實屬不幸。

中國威脅論早幾十年就講了,美軍被志願軍打敗的一天起就明知中國是頭號敵人了,七十年後的今天全世界連小童都知道的現實,五角大樓真是白癡。

與美國為敵是中國的光榮,也是美國的光榮,起碼雙方都夠強大。

哈哈!美國終於明白了

要來的始終會來, 美國不甘當了80年的大佬兩吓又要變老三, 俾中俄坐了上來, 

所以中國小心小心!!!

好似日本動畫至尊勇者

美國就儼如片中的黑暗魔王,擁有一堆邪惡的剛魔城堡包括4隻屎睇,及日本

而中國就如希布利斯勇者,一唔喚醒對抗邪惡的聖姬城堡,包括俄羅斯,。。一眾國家

當中國成功啟動那些聖姬城堡一起降美國邪惡

正邪之戰才有資格開始!所以,現今的中國,一定要組織肯對抗美國邪惡的一眾國家!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-10 08:25 PM 發表
美國國防部長奧斯汀(Lloyd Austin)指令五角大樓,將中國及解放軍軍事建設事項,擺放在美國國防政策的最優先處理位置.....

全文︰https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2823268/%E7%BE%8E%E9%98%B2%E9%95%B7%E4%B8%8B%E4%BB%A4+%E5%B0%87%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E8%BB%8D%E6%96%B9%E5%88%97%E7%82%BA%E9%A0%AD%E8%99%9F%E6%8C%91%E6%88%B0
冇理由架,明明D黃畜仲打緊飛機話中國軍力同美國差天共地架

求仁得仁

有窮 又落後 又經常無電都列為頭號挑戰咁得意

美軍對解放軍有邊場仗是贏過的,現在至話要優先處理?
美國又想入侵中國?還是說俄羅斯已經不需處理?

引用:
原帖由 team1234567 於 2021-6-11 04:20 PM 發表
有窮 又落後 又經常無電都列為頭號挑戰咁得意
因為尾蟈自己都係又窮 又落後 又經常無電

唔同嘅係: 尾蟈窮, 會向全世界打劫填數, 中國唔識

引用:
原帖由 白鴿眼黨2 於 2021-6-11 05:50 PM 發表

因為尾蟈自己都係又窮 又落後 又經常無電

唔同嘅係: 尾蟈窮, 會向全世界打劫填數, 中國唔識
唔做定唔識先,兩樣野黎

引用:
原帖由 team1234567 於 2021-6-11 06:18 PM 發表

唔做定唔識先,兩樣野黎
唔識做嘅, 學識就一定要做?
唔通警訊又専教人做騙子?

引用:
原帖由 白鴿眼黨2 於 2021-6-11 07:20 PM 發表

唔識做嘅, 學識就一定要做?
唔通警訊又専教人做騙子?
無話識就要做,就係知道識唔一定會做

等於個個都識打人,不過唔會個個都無啦啦打人

其實我意思就係中國唔係唔識,係唔會做咁解

防長都係搵啖飯食啫!實際做唔到乜,要刷在感!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]