• 瀏覽: 13,530
  • 回覆: 181
  • 追帖: 4
咁多年,美狗連伊朗,北韓都唔夠膽出手,更何況今日嘅中國,九吹就叻。😂😂

熱賣及精選
引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 08:45 PM 發表

國防部長對口係國防部長,中國國防部長可唔可以直接打電話叫醒拜登聽電話

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-6-10 08:50 PM 發表

無辨法, 美國好快失落一百年世界最大經濟體 輸比共產主義, 以後點樣輸出美國精神 行走江湖 乜面都無哂

投毒, CIA香港搞革命 經濟科技限制, 乜矛招都出哂
美國都多膠魚, 好似某西方學者都講, 中國重崛起, 美國何必驚恐, 美國在1945年後做了86年大佬, 而英國都做了二百幾年大佬啦,

但勿忘在英國之前, 中國已做了世界大佬幾千年了!! 1818年時, 中國重仍然係世界第一大經體添!!

中國重新返大佬, 根本就實至至名歸,美國 嘈乜Q嘢!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-10 08:20 PM 發表

周三(9日)有來自美國官員消息的表示,美國國防部長奧斯汀發出內部指令,要求採取多項行動抗衡中國,據報由於部分提案屬於機密.......

中國被美國軍方列作「頭號敵手」、「列在最優先處理位置」。我作為中國人,不知可視之為榮幸,還是不幸。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210610/bkn-20210610030007704-0610_00952_001.html
50年前就不幸, 而家見佢驚成咁就好笑.

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-6-10 08:40 PM 發表

咁即係點,係咪隨時開戰

但我就咁睇,問題既然係要面對,未必一定要搞對抗嘎,大家共同合作,互惠互利,免傷和氣唔好咩,意識形態之爭,無鳩謂吖
共產與資本主義 本來就勢不兩立 當年韓戰越戰都係共產主義與資本主義之戰 韓越兩戰 老美冇贏老共冇輸
到美蘇冷 老美搞跨蘇聯 贏返一仗 到今天中美再度交戰 無論貿易戰或軍火戰 美國絕對冇得贏 輸的機會更大 因今次中國有俄羅斯幫手 也有好多國家睇穿老美狼子自私之心 希望老美輸

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-10 08:20 PM 發表

周三(9日)有來自美國官員消息的表示,美國國防部長奧斯汀發出內部指令,要求採取多項行動抗衡中國,據報由於部分提案屬於機密.......

中國被美國軍方列作「頭號敵手」、「列在最優先處理位置」。我作為中國人,不知可視之為榮幸,還是不幸。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210610/bkn-20210610030007704-0610_00952_001.html
本新聞稿為了G7,沒有任何意義。

引用:

新聞來源連結:
美國好似唔識長大嘅細路仔咁

支持中國最先處死所有美畜,全部送佢哋落地獄呀屌!

引用:

新聞來源連結:
今時今日中國已不怕美國了

引用:
原帖由 大林林 於 2021-6-10 10:36 PM 發表

國防部長對口係國防部長,中國國防部長可唔可以直接打電話叫醒拜登聽電話
我都打幾次電話拜登
唔接我電話

引用:
原帖由 alvinm 於 2021-6-10 08:56 PM 發表

美國吾打系差一個藉口,等D狗仔可以一齊上
美國始終都係最後出嚟執死雞,等啲狗仔行先死先,鬥得贏就出嚟領功,賞幾舊骨頭俾啲傻狗,打唔贏就做和事佬,扮打和,美國冇輸到。

老美衰L個八婆,日日鬼食泥中國中國

冇人會對只蟻在意!

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 10:42 PM 發表

我都打幾次電話拜登
唔接我電話
我剩係打過比布造林肯,原來佢唔識聽廣東話

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
中國威脅美國啲乜嘢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]