• 瀏覽: 12,196
  • 回覆: 48
自己虛構一段說話出嚟,然後再就住呢段虛構嘅說話套落全中國人度,再去叫人評論。

啲人可以仆街成咁。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-6-11 11:27 AM 發表
自己虛構一段說話出嚟,然後再就住呢段虛構嘅說話套落全中國人度,再去叫人評論。

啲人可以仆街成咁。
呢個就係165個月嚟網友對佢嘅貶損原因。

亂咁作一個虛構嘅人仲要配埋音已經係反黨。
呢啲咪佢成日掛係口唇邊嘅愛國囉!

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-11 12:18 PM 發表
亂咁作一個虛構嘅人仲要配埋音已經係反黨。
呢啲咪佢成日掛係口唇邊嘅愛國囉!
其實那網友已犯咗版規:
1c. 嚴禁發借題發揮挑釁性主題,包括但不限於內容空泛只是為了發洩挑釁不同意見的會員;【故意虛構事實】;超越道德底線等等…版主有絕對的詮譯決定權。有關主題將會被移走,違規者扣20分, 屢犯者將被禁言處理

好嘅一篇作文應該要有起承轉合。
該帖文我嘅評語係連小學都不如。

先嚟將自己嘅諗法,老屈一個未能證實存在與否廣州少婦身上,(點解我用上老屈一詞?因為不能核實,可以方便天馬行空去創作。)繼而引伸為其他人會同佢有一樣諗法。

所以我講廣州漂亮少婦一啲都唔恐怖,最恐怖嘅係口裡說自己如何愛國。一邊不斷誣衊,作虛弄假嘅禽獸。

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-11 08:57 AM 發表

假設性人物,可以係學者、教授、專業人士。
今次主角係漂亮廣州少婦帶出「大陸人都不稀罕其他同胞死亡與否,反正人口太多」言論。
就算係都只能講係廣州少婦個人諗法。
將自己嘅諗法套係一個虛構人物身上。

過去嘅165個月都被人貶損不無原因。
其實,佢成日話人(貶損)佢,我就認為用(ko)
會更貼切。

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-11 12:58 PM 發表
好嘅一篇作文應該要有起承轉合。
該帖文我嘅評語係連小學都不如。

先嚟將自己嘅諗法,老屈一個未能證實存在與否廣州少婦身上,(點解我用上老屈一詞?因為不能核實,可以方便天馬行空去創作。)繼而引伸為其他人會同佢有一樣諗法。

所以我講廣州漂亮少婦一啲都唔恐怖,最恐怖嘅係口裡說自己如何愛國。一邊不斷誣衊,作虛弄假嘅禽獸。
其實這位🙊🙈🙉的這篇老作,跟以前的作品保持很一貫的水平發揮,看多你便不會驚訝。
對比去年肆無忌憚的造謠,現在鬼鬼祟祟彈出個少婦說,曲線証明已淆底了。

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-10 08:11 PM 發表
咁啱上星期睇到有帖文話:
我認為十個億是中國能夠承受的數目。

但咁啱今日又睇到「上個星期在海邊,大約五米以外有一個漂亮的少婦對她的男性朋友談起最近廣州的疫情。
她說:‘’雖然我20年前從廣州來,但是我不關心。大陸人都不稀罕其他同胞死亡與否,反正人口太多」嘅帖文。

又咁啱嘅係發帖文時:「我認為十個億是中國能夠承受的數目。」嘅又唔記得加上漂亮廣州少婦奇遇記事件?

又咁啱俾佢係海邊聽到廣州漂亮少婦 ...
5毛係咁
為左幫中共主人殺哂漢族,作篇ON9文
黑名單咪算

引用:
原帖由 highmax 於 2021-6-12 12:41 PM 發表

5毛係咁
為左幫中共主人殺哂漢族,作篇ON9文
黑名單咪算
你就真正係被害人
中國由4億去到14億人口

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-10 20:11 發表
咁啱上星期睇到有帖文話:
我認為十個億是中國能夠承受的數目。

但咁啱今日又睇到「上個星期在海邊,大約五米以外有一個漂亮的少婦對她的男性朋友談起最近廣州的疫情。
她說:‘’雖然我20年前從廣州來,但是我不關心。大陸人都不稀罕其他同胞死亡與否,反正人口太多」嘅帖文。

又咁啱嘅係發帖文時:「我認為十個億是中國能夠承受的數目。」嘅又唔記得加上漂亮廣州少婦奇遇記事件?

又咁啱俾佢係海邊聽到廣州漂亮少婦 ...
衭浪裏打白條果條廢卵,根本上系屎窟痕,想揾的理由畀成班人爭住小而已。

引用:
原帖由 oyear 於 2021-6-12 06:27 PM 發表

你就真正係被害人
中國由4億去到14億人口
1940年,漢族係向上
中共一話事咪殺4億漢族BB LO
漢族係向下

而家人口基數得返3-4億tim
無錯,而家漢族仲衰過1940,香港獨立已成事實
=======
第1句唔明你講咩

引用:
原帖由 highmax 於 2021-6-12 10:43 PM 發表

1940年,漢族係向上
中共一話事咪殺4億漢族BB LO
漢族係向下

而家人口基數得返3-4億tim
無錯,而家漢族仲衰過1940,香港獨立已成事實
=======
第1句唔明你講咩
你比人洗晒腦,味係受害人咯。
呢一百幾二百年,只有中共接管後中國人愈後愈多

引用:
原帖由 oyear 於 2021-6-13 01:02 發表

佢哋為咗抹黑天朝,會忘記國民黨積弱時期,軍閥互片,黑幫橫行,外國任意劃下租界,先會引至日本趕走德國,霸佔東三省,打開日本侵華戰爭

ps:二個國民黨管治時期死嘅人比文化大革命還要多,但佢哋會鮮有提及還幫手開脫

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2021-6-13 02:29 AM 發表

佢哋為咗抹黑天朝,會忘記國民黨積弱時期,軍閥互片,黑幫橫行,外國任意劃下租界,先會引至日本趕走德國,霸佔東三省,打開日本侵華戰爭

ps:二個國民黨管治時期死嘅人比文化大革命還要多,但佢哋會鮮有提及還幫手開脫
仲有佢地永遠都唔會認真想下文革既根本性質
就係一班年輕人自以為救國干涉政事做成既災難。即係等同今日佔中,文鬥(和理非文宣),武鬥(打爛地鐵,燒馬安山阿叔,磚頭扔死阿伯), 大字報 (連農牆).

引用:
原帖由 oyear 於 2021-6-13 01:02 AM 發表

請睇漢族歷代生育率(今日就算中共造假多3千萬BB都只係1.1)講野,5毛黑名單,88
今時今日,仲幫中共,我睇,傻ge已經無,全部都係良心值0.5ge

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]