• 瀏覽: 44,330
  • 回覆: 225
+7
引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-6-10 07:43 PM 發表
條白痴佬仲荒死死得唔救,越玩越大,佢唔係諗點同中國修補關係,仲要搞惡化。
點解澳洲人搵個智障做總理
佢唔咁做,可能某一日會為情自殺(新聞會咁講。
命仔緊要,國家嘅事等等先。

莫里森只係揾人狀膽, 圍爐取暖 佢最關心從來只係大選連任, 澳洲人食屎WFC 

引用:
原帖由 K2020 於 2021-6-10 07:26 PM 發表
森哥一定有大量衰野係美帝手上 , 而美帝就係靠最出名既稜鏡計劃收集各國高層既黑材料用來威脅用既
對, 其實其他所謂盟友包括日本韓國亦然, 如違反美國利益, 隨時有醜聞至下台危機。

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2021-6-10 08:19 PM 發表

G7唔係政府部門囉,G7係另一間更大嘅超巿,可以食埋百佳巿場嘅超巿。但佢指使百佳鬧你唱你。
Ching, 差唔多既意思啦.

引用:
原帖由 jlam829 於 2021-6-10 08:22 PM 發表

對, 其實其他所謂盟友包括日本韓國亦然, 如違反美國利益, 隨時有醜聞至下台危機。
最差係為情自殺

好似上一任漢城巿長

澳洲狗不知所謂

掉番轉,中國可唔可以干涉澳洲內政,然後又迫澳洲繼續同中國做生意,俾錢中國賺?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-6-10 07:13 PM 發表
中澳關係持續緊張,澳洲總理莫里森(Scott Morrison)求助七國集團(G7)和世界貿易組織(WTO)對抗中國,遭省長警告將成最大輸家。據美國彭博社報

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210519/471705072036745216482673.jpeg/rUKGqqcKraoh3l2fW1Llm_9cLZ6etlRHu1HSJ7tR0ic?v=w1280r16_9
咩野邏輯思維,迫中國一定要入澳洲貨?
澳洲都有權同可以唔買中國貨,大家係對等公平,世界係自由平等喎。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-6-10 07:13 PM 發表
中澳關係持續緊張,澳洲總理莫里森(Scott Morrison)求助七國集團(G7)和世界貿易組織(WTO)對抗中國,遭省長警告將成最大輸家。據美國彭博社報

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210519/471705072036745216482673.jpeg/rUKGqqcKraoh3l2fW1Llm_9cLZ6etlRHu1HSJ7tR0ic?v=w1280r16_9
on 9

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2021-6-10 08:24 PM 發表

最差係為情自殺

好似上一任漢城巿長
記憶中有一個日本高官, 佢大力推動中日韓貨幣互換機制, 結果唔知為乜突然自殺, 之後日本就出現咗購買釣魚島鬧劇, 中日關係迅速惡化, 結果那機制會談便停頓至今。

引用:

好簡單,你賣野比客人想做人地生意,又鬧九客人樣衰呢樣吾岩個樣吾惦,客人吾再同你買好正常化?

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2021-6-10 08:07 PM 發表
咁柒嘅小學雞總理真係少見,周圍求人但又無人理🤣
梗係無人理啦!莫理森去求嗰D國家,正正就係去蠶蝕澳洲原本利益嘅國家嚟。梗係唔想嘔番出來!

引用:

得個澳省長系正常人,但警告個總理都冇用,佢一日唔醒,都未知自己系炮灰

走了一個傻侵.又黎一個傻森

呢條儍佬唔會唔知同中國交惡之後D訂單去咗邊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]