• 瀏覽: 3,389
  • 回覆: 4
全國人大常委會會議表決通過《反外國制裁法》,反制措施包括查封外國組織和個人在中國的各類財產,並可擴大至被反制人士的配偶、直系親屬等。 全國人大常委譚耀宗形容,以其人之道還治其人之身;外交部認為,沒必要擔心會影響中國與其他國家的關係。

深圳聰D 屋企人點算? 黎生都有唔小生意喎.

朱耀明+朱牧民..... 等等.. 數之不盡的漢奸, 有一半直系家人留港搞事.

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1595291-20210610.htm

熱賣及精選
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-6-10 18:54 發表

都係拜登醒目, 佢食鹽多過侵侵食米, 擒日即時撤銷tiktok, wechat 的制裁. 因為拜登好驚阿爺雷霆反擊.
收到風.

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-6-10 19:02 發表

你想多吧!反制法只係反制外國制裁。
點會呀. 黎生話自己係英國人. 朱牧民話自己係美國人.

生抽王呢D 都話自己係英國人啦.

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-6-10 19:20 發表

12416202 深圳聰老母間東涌公屋係咪要收回比香港人先仲有周永康屋企大陸間製衣廠
堔圳聰呢排係英國好活躍下喎. 反制裁法後, 佢老母就慘了.

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-6-10 22:24 發表

根本就係,中國人話:我要反制裁外國,駛乜Q乜野「反外國制裁法」,隨時隨地都可以,簡直多餘。

呢個其實係博弈論好基本既做法. 睇左咁多留言, 唔明點解無一個小黃人識.

主題標籤 #譚耀宗
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]