• 瀏覽: 4,209
  • 回覆: 53
+4
引用:
原帖由 俊楠 於 2021-6-10 07:49 PM 發表
大國崛起
大勢所趨
歐美難以阻擋
大爭之世.既然尾🐶係都要獨食.就唔好怪人啦!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-6-10 08:09 PM 發表
根本反外國制裁法即係玩 show hand, 先決條件一定要財雄勢大, 外國先制裁中國, 中國就大返佢轉頭, 甚至玩埋家族連坐, 呢招真係玩得絕.
相信第日中國政府個人或企業,如受到外國政府或企業個人等不公平制裁而受到損失,就可向中國法院申訴,要求賠償,而呢啲外國政府企業或個人,一旦敗訴,就要賠款或罰款,不還,就變成在中國的債務,會好大鑊。

中國施政向來有法不依無法無天,中國要反制報復隨時都可以,根本毋須立什麼反外國制裁法。

成班公公大鑊了,
外國如果都跟制裁埋親屬,
成班公公係外國嘅子女咪中晒招

引用:
原帖由 路德金 於 2021-6-10 10:16 PM 發表
中國施政向來有法不依無法無天,中國要反制報復隨時都可以,根本毋須立什麼反外國制裁法。
根本就係,中國人話:我要反制裁外國,駛乜Q乜野「反外國制裁法」,隨時隨地都可以,簡直多餘。

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-6-10 22:24 發表

根本就係,中國人話:我要反制裁外國,駛乜Q乜野「反外國制裁法」,隨時隨地都可以,簡直多餘。

呢個其實係博弈論好基本既做法. 睇左咁多留言, 唔明點解無一個小黃人識.

對等,大國可與八國平起平坐

正呀

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-6-10 08:02 PM 發表

當然啊   都是假消息 造謠抹黑
還有毒蘋果

連西班牙首先都知道 ,歐洲現在是謊言為基礎的對中國新疆 ,香港事務的干涉!!

西班牙突然力挺中國批東歐,歐盟終于明白被美國坑了!

西班牙首相警告歐盟,不要處處對華設限,要公平對待最好的夥伴。

據埃菲社5月28日報道,西班牙首相桑切斯5月27日在接受採訪時表示,一向奉行獨立自主外交政策的西班 ...
立陶宛做了狗卻沒得到盟友讚賞。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]