• 瀏覽: 4,245
  • 回覆: 53
+4
根本反外國制裁法即係玩 show hand, 先決條件一定要財雄勢大, 外國先制裁中國, 中國就大返佢轉頭, 甚至玩埋家族連坐, 呢招真係玩得絕.

好好 誓要將佢地潛伏係中華嘅人連根拔起

引用:
原帖由 cskch 於 2021-6-10 06:45 PM 發表
全國人大常委會會議表決通過《反外國制裁法》,反制措施包括查封外國組織和個人在中國的各類財產,並可擴大至被反制人士的配偶、直系親屬等。 全國人大常委譚耀宗形容,以其人之道還治其人之身;外交部認為,沒必要擔心會影響中國與其他國家的關係。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1595291_1_L_20210610182812.jpg

深圳聰D 屋 ...
以長臂管轄對長臂管轄,好嘢

支持ㄍ反外國制裁法》

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-6-10 08:09 PM 發表
根本反外國制裁法即係玩 show hand, 先決條件一定要財雄勢大, 外國先制裁中國, 中國就大返佢轉頭, 甚至玩埋家族連坐, 呢招真係玩得絕.

郭屎坑走佬加拿大 香港啲資產就凹家鏟啦

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-6-10 07:03 PM 發表

YES.
中國今日通過反制裁法, 拜登擒日撤銷制裁, 即係有下台階, 如果日後才撤銷制裁, 就好樣衰.
擒日撤銷乜制裁 ?

簡單D講, 漢奸, 誅九族, 拉出午門抄斬

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-6-10 20:08 發表
呢條法例立得好呀,香港以後唔使只係挨打喇,邊個支持制裁嘅就要被反制裁,攬炒
但係都冇話加入附件三,香港隨時掉轉槍頭

台灣仆街啦 台積電首當其衝美國波陰蘋果......一路燒落去
全世界最怕就是美國企業去到邊都死

我覺得呢條法例唔好,很被動
中央應該主動啲,建立一系列法例,任何國家不正當不公平對待中國企業或組織甚至個人,中國有權反制到兩倍至10倍奉還,不需要對等。

引用:
原帖由 cmd1503 於 2021-6-10 07:41 PM 發表
正!上次反制差啲令到肥佩奧工都搵唔到, 估計大麻多卸任之後都有麻煩 。
你又知道龐佩奧差啲搵唔到工???你係佢條溫心老契、搵唔搵到工要向你交代???

定係你係佢身後條蟲,好清楚佢差啲搵唔到工????

係咪即係外資公司,只要業務同中國有關嘅,都唔敢請黃人?

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-6-10 07:03 PM 發表
還需要
制定一部  
對 海外媒體 以謊言假消息 為基礎的
對中國的 造謠 抹黑 污衊 的新假聞報道的 規管的 法律~!!

制裁那些配合毒媒毒記 造謠抹黑的
海外媒體 與  學者!!

香港毒媒發放假消息  幾時處理
黑暴案件 審理都要排幾年
要不是中央處理香港
依家都唔知點

引用:
原帖由 sylm01 於 2021-6-10 09:43 PM 發表
係咪即係外資公司,只要業務同中國有關嘅,都唔敢請黃人?
為咗俾你打飛機打得high啲,我答你;

係㗎!外國公司同中國有關嘅、唔會請黃人㗎!

點樣????米青盡人亡未?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]