• 瀏覽: 57,602
  • 回覆: 242
  • 追帖: 1
+23
台灣的新冠肺炎疫情持續,中央流行疫情指揮中心今日(10日)召開記者會,宣布共新增263宗本土個案,新增28宗死亡個案。另增3宗境外輸入個案。台灣

每日都 二百幾 幾時清零阿

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/636478?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

阿扁只要我的錢
小英卻要我的命
走了一個謀財的
來了一個害命的
當日票投蔡英文
今日後果自負囉

大過百分之十 

唉!台灣呢啲領導人!全世界都減少打阿斯利康!台灣人民就要硬打,好可憐。「匪夷所思」校正回歸?台灣人民甘願被民進黨1450欺騙,無奈。好可憐。做美帝犬!演繹「虛偽」得淋漓盡致!名不虛傳。 蔡省長!社會俾妳哋破壞既程度!妳哋坐成世監,都償還唔到俾人民!等天收。祝願國家災情同疫情盡快消失.... 生活回覆正常,國泰民安!辛苦你們。加油

偽民主真係好好玩啊!

希望有命下次投俾另一隻爛橙繼續懲罰自己

引用:
原帖由 eleven1a 於 2021-6-10 02:18 PM 發表
唉!台灣呢啲領導人!全世界都減少打阿斯利康!台灣人民就要硬打,好可憐。「匪夷所思」校正回歸?台灣人民甘願被民進黨1450欺騙,無奈。好可憐。做美帝犬!演繹「虛偽」得淋漓盡致!名不虛傳。 蔡省長!社會俾妳哋破壞既程度!妳哋坐成世監,都償還唔到俾人民!等天收。祝願國家災情同疫情盡快消失.... 生活回覆正常,國泰民安!辛苦你們。加油
佢地打莫德納.......所以入10幾萬夠..........

大家都知台灣數字係假. 就唔好報呢D 新聞啦. 等佢地講真話先報.

紙包不住火的

邊有可能每日得二百幾宗確診咁少,呆灣肯定隱瞞疫情啦!

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2021-6-10 02:22 PM 發表
邊有可能每日得二百幾宗確診咁少,呆灣肯定隱瞞疫情啦!
佢地收埋個較正,基本上講幾多都得

過一排可能唔報數了。廢事俾人話隱瞞疫情

引用:
原帖由 36H 於 2021-6-10 02:17 PM 發表
阿扁只要我的錢
小英卻要我的命
走了一個謀財的
來了一個害命的
當日票投蔡英文
今日後果自負囉
我想改改最後嗰句,應該改為:
今日後果陳屍中

引用:
原帖由 9big 於 2021-6-10 02:16 PM 發表
台灣的新冠肺炎疫情持續,中央流行疫情指揮中心今日(10日)召開記者會,宣布共新增263宗本土個案,新增28宗死亡個案。另增3宗境外輸入個案。台灣

每日都 二百幾 幾時清零阿

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/636478?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
28人死
但就只有263人確診?
條數假L到呢,,,,

台灣疫情,已經趕過香港

台灣疫情,又死28人

引用:
原帖由 sylm01 於 2021-6-10 02:17 PM 發表
大過百分之十 
如果以全球平均死亡對比確診率的2.1%左右計算,真正確診數應為約1300個左右。
如果台灣做大規模檢測的話,每日的確診數應該有1000人以上。確診數可以被檢測量的多少而隱瞞得到,但死亡人數就無法隱瞞得到,當然都仲要每個死亡個案都去檢測才會成立。

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]