• 瀏覽: 57,988
  • 回覆: 242
  • 追帖: 1
+23
吊灣疫情控制得幾穩定,day day都係多兩舊幾確診,廿幾人死,唔多又唔小

真係低能到極點!!!疫苗施打順序居然將75歲長者排第六類施打!!!台灣現時約有143萬75歲以上長者!!!即是想推高死亡率啦!!!長者就不是人!!!由得佢自生自滅嗎???

引用:
原帖由 老餅精英 於 2021-6-10 02:45 PM 發表

每日都死廿幾人問題出係邊到??? 
確疹要家居隔離, 菜女皇要唔止攞一個人命,要冚**先得~

死亡比率又10.xx%

https://www.dwnews.com/台湾/60245480/美参议员台湾人命不如狗难道这是中共发动的认知战图

美參議員:台灣人命不如狗 難道這是中共發動的認知戰[圖]

撰寫:郭茂辰
最后更新日期:2021-06-10 13:27

共和黨參議員羅姆尼,他在參議院外委會聽證會上表示,“根據台灣大使(駐美代表蕭美琴)的說法,她表示收到社群網站的訊息說,美國人疫苗多到可以給我們的動物接種疫苗,而台灣人的命比美國的狗還不如,我們可以給更多的疫苗嗎。”

引用:
原帖由 freemind1 於 2021-6-10 03:07 PM 發表

過期貨可收佣及走資,所以印度及呆灣咁喜歡買過期貨,因可以任出數。檢測可以唔洗同大陸買,台灣自己有出,仲要出囗,但菜政府禁止賣本土。
咁每日只檢測1千真係好古惑。

死亡率仍很高

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-10 02:32 PM 發表
台灣疫情,已經趕過香港
都話舊年已經隱瞞
2020年台灣肺炎死亡比2019年多接近6000呀

台灣控制疫情做得唔錯。日日都系咁上下人中招,又系咁上下人死亡。。

死亡率只不過是10%果然係抗疫高材生

引用:
原帖由 9big 於 2021-6-10 02:16 PM 發表
台灣的新冠肺炎疫情持續,中央流行疫情指揮中心今日(10日)召開記者會,宣布共新增263宗本土個案,新增28宗死亡個案。另增3宗境外輸入個案。台灣

每日都 二百幾 幾時清零阿

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/636478?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
仲有果二百回龜唔報
在家死唔計
只要用共產黨打鴨,越遲清零越好油水

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-6-10 02:33 PM 發表

如果以全球平均死亡對比確診率的2.1%左右計算,真正確診數應為約1300個左右。
如果台灣做大規模檢測的話,每日的確診數應該有1000人以上。確診數可以被檢測量的多少而隱瞞得到,但死亡人數就無法隱瞞得到,當然都仲要每個死亡個案都去檢測才會成立。
其實一開波台灣已經講咗,目標係(人口)清零,佢依家做法亦證實咗真係想咁,有常識嘅都知盡快搵出社區確診者盡快隔離,以減低傳染機率,唔好再俾疫情擴大,但係台灣政府就剛剛相反,每日檢測少少,再放返出去,其實都有機會再中,即係檢測冇咩意義
如果檢測完順手打埋疫苗都好d, 但係佢只檢測,仲要自費,每日又有上限....不過叫佢講下咁做有咩實際用途?對清零有咩幫助啦
依家就咁睇落去,唯一途徑就係封城再自我隔離,等有事嘅死得7788,而檢測只係繼續做門面野,安撫無知果班(不過更大可能好似印度咁,唔理唔理互相傳染再變種)

引用:
原帖由 sylm01 於 2021-6-10 02:17 PM 發表
大過百分之十 
起碼百份之三十

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-6-10 03:21 PM 發表
死亡率仍很高
需要死亡率很高

但係確診數字很低

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]