• 瀏覽: 58,117
  • 回覆: 242
  • 追帖: 1
+23
冇普篩就永遠都在傳播,因菜政府已淘空國庫冇錢,所以冇可能普篩,仲衰過印度,民主社會好?根本就係做假+面書大內宣+貪腐,中國普篩政府埋單,以民為本,只有智障仍迷信在民主宗教

引用:
原帖由 nicekate 於 2021-6-10 02:47 PM 發表

每日二佰幾,確診個案何其平穩!如果公報埋每日檢測數量,就明白呆灣政府根本係設定限額。
果然係做數專家

確診數字好平均喎

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-6-10 02:48 PM 發表

因為死亡率唔係咁計

按這一波計是10%。總之呆佬用各種辦法減少數字

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-6-10 02:27 PM 發表

我想改改最後嗰句,應該改為:
今日後果陳屍中
好句、好句!👍👏

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-10 02:32 PM 發表
台灣疫情,又死28人
每日報少 10 - 12%

引用:
原帖由 123火車頭 於 2021-6-10 02:55 PM 發表

果然係做數專家

確診數字好平均喎
鬼咩,  每日檢測 能力 俾到盡 得 1千幾百  冇得再多, 確診 咪 好平均 羅

呆娃日日死咁多人

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-6-10 02:33 PM 發表

如果以全球平均死亡對比確診率的2.1%左右計算,真正確診數應為約1300個左右。
如果台灣做大規模檢測的話,每日的確診數應該有1000人以上。確診數可以被檢測量的多少而隱瞞得到,但死亡人數就無法隱瞞得到,當然都仲要每個死亡個案都去檢測才會成立。
死亡都可以作,話佢死其他咪得

引用:
原帖由 36H 於 2021-6-10 02:17 PM 發表
阿扁只要我的錢
小英卻要我的命
走了一個謀財的
來了一個害命的
當日票投蔡英文
今日後果自負囉
相比之下,阿扁還是比較好畢竟佢只係求財唔害命,英文蔡直接求財又害命

用番全球死亡率去計,台灣確診點只263呀,咪玩啦。

每日死20-30!確診只有200幾?呆灣真係第三世界都不如!

有排都追唔到武肺既源頭蟈啦

話時話  原頭蟈既廣洲而家搞成點

菜正苦錢已經拎曬去俾老尾買過期軍火同埋落自己袋 邊有錢做 普篩同埋買疫苗

引用:
原帖由 eleven1a 於 2021-6-10 02:18 PM 發表
唉!台灣呢啲領導人!全世界都減少打阿斯利康!台灣人民就要硬打,好可憐。「匪夷所思」校正回歸?台灣人民甘願被民進黨1450欺騙,無奈。好可憐。做美帝犬!演繹「虛偽」得淋漓盡致!名不虛傳。 蔡省長!社會俾妳哋破壞既程度!妳哋坐成世監,都償還唔到俾人民!等天收。祝願國家災情同疫情盡快消失.... 生活回覆正常,國泰民安!辛苦你們。加油
政治魔鬼真係為吸人血, 幾冷既事都做得出.
真係等天收佢...

你話中共害人...但咁多年黎愈"害"國家愈強...
人民生活愈黎愈有錢喎...

Formosa[伏魔殺] 今次大L鑊,  做埋白老鼠之後, 仲死得人多,  一定過2,000, 又被YANKEE忽悠,  差總統快D封城, 實行小區管治, 禁止出入…………….. 柴灣佬加油自救自求多福........

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]