• 瀏覽: 51,613
  • 回覆: 553
  • 追帖: 5
之前咪有人唸緊唔同方法套現消費卷?有人會用九折或八折收購?你有張良計…一早派現金最實際, 阿茂又浪費納稅人大筆行政費 !😓

熱賣及精選
幾時肯派吖大佬

原先話移咗民d人攞唔到5仟消費卷,佢哋現在祇要比低資料家人或朋友幫佢申請,跟住買張新八達通比家人朋友用,套現現金比返佢😤😤

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2021-6-10 02:14 PM 發表

但8通好似分唔到係錢定卷的wo
根本唔存在 錢定卷, 全部都係錢
扣唔扣到錢 視乎商戶, 假設一樓一收八達通但係無商業登記 咪唔扣到
假設你張八達通 只得政府$2500, 撘地鐵咪無錢 要扣deposit, deposit扣無可扣就食蕉

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-6-10 01:22 PM 發表

政府早前表示,5000港元電子消費券計劃將於本月下旬公布詳情。其中一間指定電子支付營運商八達通昨日(9日)向用戶發電郵表示,參加消費券計劃期間,不能把餘額增值至八達通錢包,直至用完5000港元的消費額。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210610/photo/bkn-20210610111017939-0610_00822_001_01b.jpg?20210610131823
吾明

所以講咩自由,做啲野出來成日都浪費資源及時間, 人....本身就有貪念,國家或政府比得人,就讓人自己什樣用,我敢講就算有這個方案,都唔代表可以撐起這個經濟,之後一樣有好多根本問題出來.

引用:
原帖由 6seven 於 2021-6-10 02:18 PM 發表

咪即係通緝.
唔算通緝, 差佬查身份證 唔會因為你欠稅拉你

我贊成做法

引用:
原帖由 max3350 於 2021-6-10 01:33 PM 發表

預期網上會有大量 PK 卷平價出讓
如果好平,我會買

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-6-10 01:25 PM 發表

🤔其實增了5000...
之後拿張咭去地鐵站話取消張咭...
咁退唔退到錢?
還是只比回50蚊按金?

🤔之前有冇會員退過?
張卡上限三千,過5百,寄票

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 jl1008 於 2021-6-10 02:25 PM 發表

所以講咩自由,做啲野出來成日都浪費資源及時間, 人....本身就有貪念,國家或政府比得人,就讓人自己什樣用,我敢講就算有這個方案,都唔代表可以撐起這個經濟,之後一樣有好多根本問題出來.
用依種手法,想推消費稅,試水温

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-6-10 01:42 PM 發表

我哋套到佢係咪切先 
你套唔足五千,你係咪吐出五千蚊先

套現果的又係on9
5千番來食飯搭車
想用錢用返自己果的
唔係一樣咩?
始終都要日日食飯搭車

八達通根本就係過時技術+漏洞百出嘅垃圾,依家班黃甴已經話只要出張唔實名登記嘅八達通,攞錢後就出售,立即可套現。政府比八達通公司用消費卷簡直一大過失

坐車食飯兩個月都用左啦,都吾明D人想什麼套現做乜

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]