• 瀏覽: 46,998
  • 回覆: 539
  • 追帖: 5
我成日要用個錢包幫啲細路增值八達通, 因為呢5K搞到暫時無得增值錢包, 你用埋我份, 我決定用alipay攞呢5K

熱賣及精選
只係暫時唔可以用嗰張八達通將結餘轉去OEPAY 戶口. 如只得實體八達通, 此措施對一般客戶冇影響 

其實現時電子八達通(Apple/Samsung/Huawei), 都係唔可轉到OEPAY.

👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-6-10 12:32 PM 發表

呢個政府做嘢真係好麻煩,搞到流動百出直接派5000咪得囉嘥氣,係要啲簡簡單單又搞到複雜化
根本不會有人估中預期效果
政府好過完全不做無行動幫助零售食肆

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html
傻仔先用8 達通去拎5k

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
我一定會用八達通,因為其他我都無。

香港人係咪仆街呢,五千蚊都唸餐死點樣去轉移佢。

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2021-6-10 01:45 PM 發表

根本不會有人估中預期效果
政府好過完全不做無行動幫助零售食肆
幫助零售食肆 只係政府目標之一, 其實政府有另外目的, 收集大數據實名追蹤黑暴

政府真係晒氣 $5000搞咁多野 唔好話黃c 連身邊d藍c fd都吊到香港政府上天花板. 做野7下7下咁

曱甴千其唔好去攞呀,唔係就死全家架

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-6-10 01:32 PM 發表

呢個政府做嘢真係好麻煩,搞到流動百出直接派5000咪得囉嘥氣,係要啲簡簡單單又搞到複雜化
睇見都煩

政府班智障團隊諗嘢真係迂迴曲折,不如試吓打疫苗即場派呢$5000效果如何

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-6-10 01:29 PM 發表

🤔我家的玩法是...

每個人拿到5000蚊消費劵...
之後每人要起自己銀行提取返現金5000蚊來比個家...
😂現金總額為個家買電器或其他購物用途或水電煤費。

果5000電子消費劵才是自己午飯錢...
正路做法 係d人死都覺得揸住"5000蚊消費劵"去買野先會開心d, 然後就去鬧樣樣都唔比用

我只會用來消費,唔需要套現。

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-6-10 01:32 PM 發表

書你唔讀,新聞你唔睇,連中文都錯別字……漏洞

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]