• 瀏覽: 67,902
  • 回覆: 11
  • 追帖: 4
+14
呢個政府做嘢真係好麻煩,搞到流動百出直接派5000咪得囉嘥氣,係要啲簡簡單單又搞到複雜化

你咁樣搞搞吓咪要開多張八達通先可以搞到啊?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-6-10 02:01 PM 發表

書你唔讀,新聞你唔睇,連中文都錯別字……漏洞
有冇錯別字關你鬼事咩我用語音咋嘛

引用:
原帖由 6seven 於 2021-6-10 02:02 PM 發表

你唔攞咪乜野"政府麻煩"都無0羅!

何必令自己咁辛苦!?
咁你咪矛盾囉將個責任加個市民身上,日日叫人唔攞咪得囉咁唔交稅得唔得呀!

引用:
原帖由 montejo 於 2021-6-10 02:03 PM 發表

原來係盲人
你人生攻擊我呀?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-6-10 02:06 PM 發表

你做乜自己衝出嚟認喎!
咁你加油囉我檢舉你好簡單姐努力

引用:
原帖由 onion11 於 2021-6-10 02:16 PM 發表

本身意念係好,想增加某啲行業嘅消費,廢事香港人儲起或用係啲幫助唔到經濟嘅地方,但做就搞到一pat屎。
我個意思就係咁嘅樣佢真係搞到pat屎咁,有班垃圾仲喺度死撐話你點點點點唔攞咪得囉

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-6-10 02:39 PM 發表

你明白咩叫 消費券先出聲吧...
原意都係想你消費... 幫下D商戶...
亦都等D唔好咁易直接轉做現錢.

你夾硬要 "套現" 係阻唔到你既...只係你自己麻煩啫.
咁樣不如直接派消費卷然後整個限期咪仲簡單囉,點解要將個簡簡單單嘢整到複雜化呢?搞到漏洞百出咁

引用:
原帖由 界外 於 2021-6-10 03:21 PM 發表

環保組織又嘈:浪費咁多紙張污染地球……
哈哈!咁我真係冇嘢好講

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-6-10 04:51 PM 發表

處理消費券唔使人派, 唔使開支, 唔使監管呀!? 係派..就有可能比人亂派..
家陣搵幾間人人都有用過電子消費系統, 既簡單又無手尾跟,
有事就推比呢D公司。。政府幾簡單!?
你講到電子消費券好似唔使人手唔使開支唔使監管咁喎!冇手尾跟就唔使搞到而家漏洞百出啦,我冇估錯啊日後肯定更加多漏洞

電子消費券明明就係多漏洞,係要有班人不停係咁奶喺度死撐!

引用:
原帖由 netman88 於 2021-6-11 01:02 PM 發表

政府原意根本唔係俾5K你任你洗呀
原本就要全香港人好似乞兒咁每人每月拿1000 對不 點知而家搞到pet屎咁 對不(唔好同我講話乜鬼嘢振興經濟啊我個意思係佢而家搞到pet屎咁呀)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]