• 瀏覽: 67,918
  • 回覆: 582
  • 追帖: 4
+14
引用:
原帖由 東方紅 於 2021-6-10 09:10 PM 發表

畀人執咗啲錢咪一樣乜都冇晒?邊度唔見錢有得賠㗎?講呢啲?
可以加入iphone/apple watch 度用,咁應該無咁易跌。

其實都預左會咁限制
因為主要都係想大家用黎消費

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2021-6-11 08:27 AM 發表

講真 香港係做得愈來愈差 但都冇計。就睇下最後點la
但8仔應該最後分唔到錢同卷多
實卡本身冇e d
無野呀
最後最多批評
錢己派出去

8仔話做不到
8仔APP未改寫到
唯有每月領券4次
每次派250元券
任由人點用
上次車津又是咁

己登記八達通卡做消費券
不比退卡

引用:
原帖由 freetongg 於 2021-6-11 02:47 AM 發表

食餐自助餐都無左啦
連食5個月buffet, 好肥喎

引用:
原帖由 wongmilano 於 2021-6-10 09:49 PM 發表

我一個月自動增值都45千啦,D人係咪咁無聊諗屎橋
咁又係其實幾千蚊一個月好快用完
所以唔洗煩直接用八達通就算

八仔搞唔多野, 可能換來個個用另一系統收五千元

引用:
原帖由 qianjun333 於 2021-6-10 07:46 PM 發表

我要唔要你都唔會知啦傻仔?連人哋鬧緊乜都未知衝出黎柒,大大隻字唔代表你有智商架
我咪一早話你轉個頭咪成個乞兒
甘走去用人地d優惠卷咯,傻仔,
理解能力甘低你就收皮啦

引用:
原帖由 MCcream 於 2021-6-11 10:37 AM 發表

可以加入iphone/apple watch 度用,咁應該無咁易跌。
可能驚連隻手都跌埋呢?

佢唔係有個預付mastercard卡?
可唔可以用黎碌卡?

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-6-11 12:10 PM 發表

可能驚連隻手都跌埋呢?
跌就唔會, 最可能係被偷手機

引用:
原帖由 lobstersoup 於 2021-6-11 09:41 AM 發表

PK嘅係政府  派嗰5千蚊都搞到咁複雜

如果真係要套現,可以幫人用自己消費卷一齊去買野,然後叫條人俾返錢你 !例如:買5000蚊野,買完叫條友返回3000現金你 ~ etc  

引用:
原帖由 Fritz31 於 2021-6-11 12:19 PM 發表
如果真係要套現,可以幫人用自己消費卷一齊去買野,然後叫條人俾返錢你 !例如:買5000蚊野,買完叫條友返回3000現金你 ~ etc  
以港燦性格幫人用消費卷買5000應該會
叫人地回4999現金比佢地

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-6-10 01:32 PM 發表
呢個政府做嘢真係好麻煩,搞到流動百出直接派5000咪得囉嘥氣,係要啲簡簡單單又搞到複雜化
政府原意根本唔係俾5K你任你洗呀

引用:
原帖由 netman88 於 2021-6-11 01:02 PM 發表

政府原意根本唔係俾5K你任你洗呀
其實本質上錢係你手唔代表可以任你洗,
係唔係你有錢就代表有權去買白粉先?政府比呢筆錢d人一樣,唔係比d仆街囖
來草囖來投資,係囖來消費,振興經濟,
只不過政府無甘多資源去監察每一個仆街
保證佢地d錢用得其所,所以先用呢個
限制轉賬既方法得d仆街香港人無得隨便
濫用呢5000元,有咩問題??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]