• 瀏覽: 2,338
  • 回覆: 16
【on.cc東網專訊】堪稱全港學費最貴的國際學校弘立書院爆出性侵醜聞!東網接獲投訴,指近日弘立書院一名14歲8年級女同學,在上堂期間被一名同級男同學拉入廁所性侵,其後當男同學再次要求發生性關係時,女同學受驚向老師求助,始揭發事件。校方及教育局均證實事件。投訴人又

洗咩驚 佢伯爺祖宗大把貨 有錢無訂洗個一堆 係大英帝國請個皇牌老律返黎打甩佢 反告返條死妹釘都仲得

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/弘立書院爆醜聞-14歲女生疑遭拉入廁所性侵-警方拘男同學-120747200.html

Château de Versailles
依家啲學生, 越嚟越優秀.

什麼叫8年級女同學
是暗語嗎?

引用:
原帖由 simpson777 於 2021-6-10 10:12 發表
什麼叫8年級女同學
是暗語嗎?
私立學校唔一定跟香港制度,
Grade8係8年級。

引用:
原帖由 Versailles 於 2021-6-10 09:14 AM 發表
【on.cc東網專訊】堪稱全港學費最貴的國際學校弘立書院爆出性侵醜聞!東網接獲投訴,指近日弘立書院一名14歲8年級女同學,在上堂期間被一名同級男同學拉入廁所性侵,其後當男同學再次要求發生性關係時,女同學受驚向老師求助,始揭發事件。校方及教育局均證實事件。投訴人又

洗咩驚 佢伯爺祖宗大把貨 有錢無訂洗個一堆 係大英帝國請個皇牌老律返黎打甩佢 反告返條死妹釘都仲得

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/弘立書院爆醜聞-14歲女生疑遭拉入廁所性侵-警方拘男同學-120747200.html
係西方教育系統內,呢D人與人之間既連接都好普遍既事情,應該好好適應呀。

引用:
原帖由 simpson777 於 2021-6-10 10:12 AM 發表
什麼叫8年級女同學
是暗語嗎?
可能跟美國計法,小一至小六1-6年級,中一至中六7-12年級。

國際學校當然有國際標準,中國人唔會理解㗎喇

未成年,髮型師一定放生。

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-6-10 09:32 發表
依家啲學生, 越嚟越優秀.
打錯字啦 師兄 係優獸

而家啲細路癡膠線 唔係打人就放火 搗亂堵路 而家玩埋老強

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-6-10 10:25 AM 發表
個女生有美藉呀爺實立即出手 可惡
無法無天到咁
重要冇人敢出手阻止、男生背後一定有勢力:姓乜?
呀爺...DLG LMH

阿豬阿狗都叫國際學校
一間只有廿年歷史的學校

真係生於亂世,打壓老強嘅自由

香港學生不是做暴徒就是性侵犯,正垃圾。

以前想搵d咸野睇下都難, 呢家d細路上網乜都睇晒, 唔變態有鬼

主題標籤 #教育局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]