• 瀏覽: 6,526
  • 回覆: 170
+4
引用:
原帖由 s-chris 於 2021-6-10 08:39 AM 發表
中國唔批準
歐盟官員點訪港?
就算到咗香港
香港人係國安法威脅下都唔夠膽同佢哋交流啦
原來世界上只霸權國家可立國安法,如果驚國安法威脅我諗你歐美都唔洗去

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-6-10 10:52 AM 發表
訪港見誰人,你私人到訪咪當你遊客看待,官式訪問呢就要同中國商談,中國會視乎需要作出考慮
訪港見全身而退的.....熟莊、瓜桀!!!

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-6-10 09:11 AM 發表
國際承諾? 黑暴亂港時, 國際做過啲乜?

睇完報導,完全全唔明個 邏輯在那兒

歐盟其實係咪想考慮派高級官員治港?

國際承諾係乜東西?歐盟常違國際承諾啦,簽了協議不是國際承諾,為啥要停止,

入黎後,國安法拉佢

外交係中國決定,中國唔俾佢地係唔可以入境香港的。

引用:
原帖由 kwanhung 於 2021-6-10 08:32 AM 發表
歐盟周三譴責香港選舉改制是中國違反國際承諾,表示考慮派代表團訪港。 歐盟外交與安全政策高級代表博雷利(Josep Borrell)發表聲明,表示歐盟「會加強回應香港情況,尤其會增加對公民社會的支持、宣揚言論自由、促進香港市民流動性,以及保證會觀察香港泛民活動人士的審訊。」他並說會考慮派歐盟高級官員訪港。

中歐關係最近惡化,歐盟不滿中方3月制裁歐洲議會議員,加上關注中國鎮壓新疆維吾爾族及香港民主, ...
懷疑歐盟已經變外星人控制,所以係咪應該叫美國出兵佔領歐盟慢慢查!!!

批 21 日 簽證俾佢, 自費訂酒店隔離 21日. 上機前要有24小時內檢測, 打針記錄..

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-6-10 11:04 AM 發表

原來世界上只霸權國家可立國安法,如果驚國安法威脅我諗你歐美都唔洗去
各國國安法目的不同
香港國家法係保護中國政權
有啲國家嘅國安法主要係保障國民安全

引用:
原帖由 kwanhung 於 2021-6-10 08:32 AM 發表
歐盟周三譴責香港選舉改制是中國違反國際承諾,表示考慮派代表團訪港。 歐盟外交與安全政策高級代表博雷利(Josep Borrell)發表聲明,表示歐盟「會加強回應香港情況,尤其會增加對公民社會的支持、宣揚言論自由、促進香港市民流動性,以及保證會觀察香港泛民活動人士的審訊。」他並說會考慮派歐盟高級官員訪港。

中歐關係最近惡化,歐盟不滿中方3月制裁歐洲議會議員,加上關注中國鎮壓新疆維吾爾族及香港民主, ...
🤔叫歐盟派人去左緬甸先....
人地推倒民選的成個政府同總統....
中國只是推到民選義員...
邊個嚴重D?

所以第一站應該去緬甸🇲🇲...
還是只是覺得來香港安全過去緬甸?

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-6-10 01:39 PM 發表

人地推倒民選政府....
中國是推到民選義員...
邊個嚴重D?

🤔其實緬甸最近情況點?
好似無新聞再講佢?
個國家已經封閉了嗎?
不再在地球村內?

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-6-10 01:39 PM 發表

人地推倒民選的成個政府同總統....
中國只是推到民選義員...
邊個嚴重D?

緬甸冇著數攞

歐盟話中國違國際承諾,但點解要嚟香港
唔通歐盟官員唔敢面對中國官員

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]