• 瀏覽: 2,570
  • 回覆: 25
復必泰疫苗接種年齡下限降至12歲,公務員事務局局長聶德權表示,教育局未來一星期會與學校商討學生接種疫苗安排。

現在為了學生能有正常學習,學生打新冠病毒的疫苗是必須的,做一個能給香港市民支持政府,提早放寬學生打針可以有科興及復必泰的選擇,唔好又再咁死板及怕浪費而衹可用復必泰.

新聞來源連結:
https://www.news.gov.hk/chi/2021/06/20210605/20210605_122737_978.html

引用:
原帖由 jl1008 於 2021-6-9 05:40 PM 發表
復必泰疫苗接種年齡下限降至12歲,公務員事務局局長聶德權表示,教育局未來一星期會與學校商討學生接種疫苗安排。

http://www.news.gov.hk/chi/2021/06/20210605/20210605_122737_978/images/20210605143852090.jpg

現在為了學生能有正常學習,學生打新冠病毒的疫苗是必須的,做一個能給香港市民支持政府,提早放寬學生打針 ...
現在為了兒童能有正常生活,嬰兒打新冠病毒的疫苗是必須的,做一個能給香港市民支持政府,提早放寬嬰兒打針可以有科興及復必泰的選擇,唔好又再咁死板及怕浪費而衹可用復必泰.

黃師點會打

冇得揀打科興

要受保護的青年人, 都要基因變異 疫苗!!

咁細個就要打,出咗事點賠返個仔俾人?

注射疫苗即是幫助香港復元,奸邪妖獸萬般心不甘、情不願。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-6-10 12:42 PM 發表
黃師點會打
繼續work from home
瞓晏d開ZOOM就得

糧支照袋

又可以慳到車錢/時間

安排係學校打啦,唔使煩

引用:
原帖由 小卒麻薯 於 2021-6-10 06:37 PM 發表
咁細個就要打,出咗事點賠返個仔俾人?
放心,一定要有家長同意先可以打,即係生死狀已簽,署方無需驚索償

反政府學生點會打針支持政府。

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-6-10 06:56 PM 發表

繼續work from home
瞓晏d開ZOOM就得

糧支照袋

又可以慳到車錢/時間
反正唔會炒

比較殘忍
成人唔應該咁自私
小朋友中武肺出事率極低
有專家話接種疫苗後嘅出事率
唔比病毒本身低
叫小朋友接種疫苗有啲唔道德
唔應該為保護成年人就要小朋友去博