• 瀏覽: 11,595
  • 回覆: 10
+8
由落後100年追到落後20年已經是天大的進步。

引用:
原帖由 sheung1009 於 2021-6-9 03:34 PM 發表
認慫=承認自己窩囊不行

環時的文章何來有說自己窩囊不行呢?中文都不會的。
現在有幾多個國家可以製造到超越運20的呢?
如果中國這是認慫,全球99%的國家都要被認慫啦,笑死我了。

假設落後20年的說法正確,中國短短幾十年從落後120年追到現在20年,看未來前途無可限量,再過10至20年應該就追過了。
每一個國家的軍工都是一 ...
Ching,120年前還沒有飛機。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-6-9 11:27 PM 發表

飛機的歷史只有不足120年。
空軍的歷史只有不足110年。
中國竟然可以落後100年?
都幾匪夷所思。
那你說以前中國落後多少年?

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-6-10 02:44 AM 發表
無力攻台 好悶 俾人落晒面 我國威武
唯恐天下不亂

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-6-10 09:17 AM 發表

篇文都講c17係90年代已經研發完成,26年前的1995已開始服役。
運20首次服役是在21年後的2016年。
如果運20仲落後21年前已開始服役的c17成20年。
你應該問現在中國落後美國幾多年,而不是以前。
運20是中國的第一代大型運輸機,C17是美國的第幾代運輸機?其實用第一代同人地的456代比已經冇得比。
如果中國發展到好似C17同代的飛機一定不會差過佢。

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-6-10 09:28 AM 發表

明明上面有標題日期,仲乜要黑左佢唔敢見人?
https://cdn.discuss.com.hk/t/3312fb/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_210609/20210609_3e6efcc9be24150c6ac2yL50e6oTuw9q.jpg
有心人返炒舊聞

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-6-10 10:55 AM 發表

你應該要問依家中國落後美國幾多年,而𣎴是問以前。
樓主遍文講咗啦!落後20年,歐洲都沒有相類似的運輸機,A400只是螺旋槳飛機,現時只有美,俄,中能制造,中國巳擠身3甲。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-6-10 02:13 PM 發表

是15的新設計落後緊95年的舊設計20年
冇所謂喎,這是中國自己設計製造的第一代運輸機,一定會有不足之處,會在軍方使用中發現缺點,不斷改良成為一代成功的大型運輸機。

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-6-11 08:14 PM 發表
今次上火星,技術都係落後美國廿幾年!

又如何?咪又係你之前做到嘅嘢,我而家都做到!

你有冇新嘢,我做唔到呢?
美國有新嘢呀!派人登陸月球。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-6-9 11:27 PM 發表

飛機的歷史只有不足120年。
空軍的歷史只有不足110年。
中國竟然可以落後100年?
都幾匪夷所思。
1933年是美國運輸機發展史上具有重要意義的一年。2月8日,美國波音公司的原型機載着10名乘客首次試飛。改進后的波音247D型運輸機巡航時速為304公里,航程達1200公里。7月1日,美國道格拉斯公司DC─1型運輸機首次飛行,后來改進定型為DC─2型,它可載客16人,巡航時速274公里,航程1900公里。
正確時間是落後80年不是100年。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]