• 瀏覽: 4,750
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
+2
加拿大當局宣布,向目前在當地工作或最近在當地畢業的香港居民提供申請加拿大永久居留權的新途徑,新措施直至2026年8月1日有效。

加拿大移民、難民和公民部長門迪奇諾宣布,針對在當地工作或最近在當地畢業港人申請永久居留權的新政策。

最新有資格申請的港人分為兩類,包括在過去三年在加拿大指定學府完成至少兩年高等教育證書課程,其中一半課程須在加拿大親身或網上完成。而大學或研究所課程則必須至少一年,在供讀之前取得的證書則須在課程開始前五年內獲得。

另一類則是在加拿大有工作經驗的人,申請人須在過去三年內在加拿大擁有至少一年全職工作經驗,或1,560小時兼職工作經驗。而工作時須持有有效簽證,而且在過去5年完成加拿大認可的高等教育證書課程。

這兩類人在申請永久居留權時必須已是加拿大臨時居民,而且要符合特定語言、學歷和工作經驗等資格,提交申請時必須身處加拿大,並持有特區護照或英國國民(海外)護照BNO。

加拿大政府因應香港落實港區國安法,在去年11月推出新簽證安排,過去5年在加拿大大學畢業或取得同等學歷的香港居民,可以在加拿大申請最多三年工作簽證。

覺得犯港區國安法啲手joker機會嚟啦快走

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/local/60bfe2a6335d196d1cb989fa

走咗記得唔好返嚟啦!唐人超市酒樓好需要呢啲廉價講廣東話嘅年青人做收銀企枱㗎!

手joket走咗.你哋又舒服正常人又舒服大家開心

好事
等佢哋收留暴徒吧!

引用:
原帖由 eos888 於 2021-6-9 08:30 AM 發表
加拿大當局宣布,向目前在當地工作或最近在當地畢業的香港居民提供申請加拿大永久居留權的新途徑,新措施直至2026年8月1日有效。

加拿大移民、難民和公民部長門迪奇諾宣布,針對在當地工作或最近在當地畢業港人申請永久居留權的新政策。

最新有資格申請的港人分為兩類,包括在過去三年在加拿大指定學府完成至少兩年高等教育證書課程,其中一半課程須在加拿大親身或網上完成。而大學或研究所課程則必須至少一年,在供讀 ...
唔公平呀!應該收留埋有暴動案底啲義士呀!!

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-6-9 08:34 AM 發表
走咗記得唔好返嚟啦!唐人超市酒樓好需要呢啲廉價講廣東話嘅年青人做收銀企枱㗎!
掃街洗廁所使唔使考英文架?

想繼續捉中國公民

快喇!快啲組隊去加拿大喇!

手足又多個機會啦!

they have job for them?

黃人快D走啦,唔好再搞香港喇,香港係大陸領土,大陸話事係好合理的。好行唔送。

引用:
原帖由 eos888 於 2021-6-9 08:30 AM 發表

最新有資格申請的港人分為兩類,包括在過去三年在加拿大指定學府完成至少兩年高等教育證書課程,其中一半課程須在加拿大親身或網上完成。而大學或研究所課程則必須至少一年,在供讀 ...
終於可以唔使打飛機先high,現在過去可以合法食大麻high啦. 手足,快D去。

比大陰蒂國聰明.
至少呢班, 多多少少都有啲錢.
唔似陰蒂國咁只要拎住BNO, 唔理係咪窮撚就可以.

感謝加拿大對香港人支持

國安要小心第日番嚟做間諜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]