• 瀏覽: 54,743
  • 回覆: 791
  • 追帖: 3
+41
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-6-9 06:02 AM 發表

聽我果位警察朋友講,當日最前線果班精英只係會出現一兩分鐘,帶頭掟一兩個"汽水油多彈治"之後就會立刻消失於人群中,而有班和你死會幫佢地做掩飾,所以好難捉到呢班"真.恐怖分子"....

只係有一兩個"前線"因為計錯數而被捕而已...(例如上次有個消防員前線暴徒被拉...),呢班人聽講有不少已經拎左一大筆錢走左佬去外國....

被拉果班,十個有八個都唔知道當日點解要衝出黎...不過佢地人 ...
自己冇腦,家教不好,做咗蠢人…

仲可以賴人唔阻止你,你自己冇腦架?

早知今日,何必當初!

引用:
原帖由 sam1681818 於 2021-6-9 06:54 AM 發表

這個我明白,也很無奈,任何人犯錯都要承擔責任,但罪魁禍首的是漢奸走狗向年青人洗腦,但對一些沒有暴力,只是一時不理智叫囂的年青人,相信數目不少,給他們一個機會,希望經過今次教訓,讓他們看清楚事實,重新做人,以後為香港做更有意義的事,比張他們送入監獄,斷送前途,以後出來也只會帶著仇恨,對香港也沒有好處,對年青人父母也算是表達政府對年青人的愛護,這也不失是一個不錯的處理方法。
坐監係對佢地最好既教訓,認清做左傷天害理泯滅人性就要付出代價呢個事實

幾多曱甴仔真係以為燒搶打砸無差別屠殺都唔會有後果

連用個化名都衰過人
坐監 P 同女友 K

引用:
原帖由 win888 於 2021-6-9 06:51 AM 發表
所以,現代父母要了解子女身邊的朋友、老師對佢影響緊乜,防備洗腦...
所以要子女每天錄低老師講

發現有問題,即舉報老師

政府要管,仲俾dd機構喺度害人。

曱甴, 只有被消滅的份兒, 別無他路

其實係借鏡,希望其他年青人唔好再被政棍利用

送頭!送頭!低死!低死

引用:
原帖由 sam1681818 於 2021-6-9 06:54 AM 發表

這個我明白,也很無奈,任何人犯錯都要承擔責任,但罪魁禍首的是漢奸走狗向年青人洗腦,但對一些沒有暴力,只是一時不理智叫囂的年青人,相信數目不少,給他們一個機會,希望經過今次教訓,讓他們看清楚事實,重新做人,以後為香港做更有意義的事,比張他們送入監獄,斷送前途,以後出來也只會帶著仇恨,對香港也沒有好處,對年青人父母也算是表達政府對年青人的愛護,這也不失是一個不錯的處理方法。
牠們繼續帶著仇恨無問題

我只想睇佢地點死

你以為不罰牠們就會改,這只會令牠們覺得,原來咁樣係無事,社會係會比機會

以後會繼續錯也會被原諒

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-6-9 05:34 AM 發表

嗰個P講得啱呀!就係嗰班社工專特唔阻止,甚至鼓勵年青人成為黑暴,至令佢地入獄。個社工都有面目講出呢句話。
個個都喺屋企做乖仔乖女,班社工邊到會有嘢撈?等於如果社會天下太平,班記者邊有嘢寫!所以記者同社工大部份都冇個好人!

冇腦係天生,怪得邊個🤭

只有重罰呢一代,才會有阻嚇力比下一代

如果放過了牠們,下一代也無救,比左個錯誤示範

引用:

樓主諗法好正面,亦有一片仁慈之心。但我相信暴徒坐完監出來都不會悔改,佢哋會認為喺行為失目敗而要坐監,而並不是行為錯誤而要坐監。所以佢哋將來放監後都會仇視社會,不滿中國政府,如果唔係點會諗著出來後就移民離開香港?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]