• 瀏覽: 15,579
  • 回覆: 167
+3
引用:
原帖由 tomymt 於 2021-6-9 11:00 AM 發表

睇到眼花,鴻蒙變咗家電?
將來用電既都可以係鴻蒙

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 10:06 AM 發表

那是政權的事,與老百姓有毛的關係
難道都像香港人那么勇敢各個送人頭?
他們是白痴也不勇敢, 你同d反中白痴就是同胞...

而且你不送頭,那要其他人代你送?

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-6-9 11:23 AM 發表

大部份曱甴資產連15萬都無,走條毛咩!果個得15萬家財都去博一博無頻撲呢。
移民唔得咪使難民,不過可能連買機票既錢都無...

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-6-9 11:20 發表

喜歡鬧侵侵可以,鬧biden又得。
鬧埋習 總書記又如何。
你地夠膽咩。
雞侵害死六十幾萬人,你只係鬧幾句就算?

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-6-9 07:16 AM 發表

一入境記得大叫被台灣領導人迫害,尋求政治庇護
台灣領導人直頭係以生化武器進行緊種族滅絕啦。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 11:45 AM 發表

冒昧問一句您是藍還是黃?或者不藍不黃?
或者您政治立場是什么回答我就好
以政治立場無關,做人要以直報怨

好西利呀

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-6-9 07:29 AM 發表

中共國咪自己做返自己囉。
只要去美帝market睇吓,就知生活品已經係東南亞生產,電器電腦已經趉南。

偉大中共國人民,一定吾好用IOS同Android呀。
有骨氣D,吾好成日美軍自由起降台灣,得果講字。
其實中國此舉,係對未來中美間惡化嘅部處,
國內脫離咗依種倚靠後,Google、Apple依啲嘅中國市場就會變成對美嘅籌碼,
中美升溫,就可以無後顧之憂咁禁制Apple、Google,造霖佢唔洗在於生產着手,造霖個佢哋嘅股市會更大殺傷力。

出口推廣或者會,歸國有就機會不大吹水多

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-6-9 07:23 AM 發表

當所有外銷家電都用鴻蒙…真係諗下都開心
中國所謂14億人市場,根本就係塘水滾塘魚,記住所謂14億人係咪真係個個都用呢
呢類所謂愛國心你估真係個個一樣咩

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 12:10 PM 發表

呵呵,你先回答我啦
難道立場這么難以啟齒?
那么是不是大陸也應該對香港以直報怨
還有你知道有不少台灣人並不認同香港的暴力事件嗎?
點解要答你,?你講左你立場先再問人
大陸對香港是否以直報怨不到我話事,我只是講我的立場,你大愛可以去台灣幫佢地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]