• 瀏覽: 15,530
  • 回覆: 167
+3
引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 08:34 AM 發表

剛才已經回覆你了
自己去找答案
所以咪叫你唔好假惺惺

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-6-9 07:49 AM 發表

吓。
乜世界螺絲產量吾台灣第一咩?
東南亞用唔着台灣螺絲。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 04:14 AM 發表

師兄問個問題
台灣人持同胞證可以來香港免費打疫苗嗎
去大陸可以免費啦

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 09:02 AM 發表

不管假不假
台灣人是同胞這是事實吧?
如果不是你去問問林鄭看看她怎么色?
可能你腦子裡從來沒有同胞這個概念吧?
平時罵罵台灣,出下氣就算了
一國兩制, 香港疫苗台灣有出錢買?

還有台灣自己搞出一推問題, 台灣是有同胞,但反中搞獨立的就不要來認屎認屁...

厚顏無恥不處理自己搞出來既問題而家怪人不當同胞? 收皮吧...

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-6-9 07:16 AM 發表

一入境記得大叫被台灣領導人迫害,尋求政治庇護

講得好

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 09:18 AM 發表

都行,人家問德國疫苗
我就告訴人家中國香港有打
要人家持台胞證來香港打
咁執著要德國疫苗就去德國打啦,來香港把托咩?

預左架, 我沉日都回左帖話鴻蒙係國家推動項目, 中國廠商會跟隊, 呢個消息不意外.

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-6-9 07:29 發表

中共國咪自己做返自己囉。
只要去美帝market睇吓,就知生活品已經係東南亞生產,電器電腦已經趉南。

偉大中共國人民,一定吾好用IOS同Android呀。
有骨氣D,吾好成日美軍自由起降台灣,得果講字。
Ching 仲唔走佬去呼吸自由的空氣

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-6-9 07:29 AM 發表

中共國咪自己做返自己囉。
只要去美帝market睇吓,就知生活品已經係東南亞生產,電器電腦已經趉南。

偉大中共國人民,一定吾好用IOS同Android呀。
有骨氣D,吾好成日美軍自由起降台灣,得果講字。
你自己劈晒中國產既野先啦。你部蘋果都寫住中國生產,劈啦。估計你連底褲都無得着啦。

華為也不想,都是被迫的,不是被美國迫,是中國國內各大廠都想自家系統能領導獨大,華為呢招真絕,交比阿爺迫大家用。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]