• 瀏覽: 15,566
  • 回覆: 167
+3
引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-6-9 10:59 AM 發表

美帝做緊啦。
使等中共國呀。
係做緊定日日用緊呀

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-9 08:43 AM 發表

之後唔再更新鴻蒙系統?
要國家開發更新?!

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-6-9 10:29 AM 發表

使鬼這樣,台胞証在國內任住的
佢話要黎香港打

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-6-9 10:25 AM 發表

唔得
持行街紙唔打得?!

引用:
原帖由 haogaoye 於 2021-6-9 12:03 PM 發表

台灣領導人直頭係以生化武器進行緊種族滅絕啦。
台灣人打過期針

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-6-9 01:37 PM 發表

人地歐美個個都怕了華為5g,現在仲點會要鴻蒙,你呢個係乜野邏輯
當海爾、格力等世界暢銷家電品牌都用鴻蒙,佢地有得揀咩

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-6-9 04:16 PM 發表

當海爾、格力等世界暢銷家電品牌都用鴻蒙,佢地有得揀咩
咁人地無啦啦點會用鴻蒙先得架,你明唔明個問題係邊
我當你用晒咪得中國同佢班窮國朋友,其它國家有乜可能會用

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 01:46 PM 發表

呵呵
自己問自己台灣是不是中國的一部分?
台灣人是不是中國人就行?
香港人不承認中國人原因是什么?
台灣人不承認原因又是什么?
香港人是洗腦?台灣人難道是還沒生出來基因就是反中?
人家可是血液里有中國的DNA
台灣那片土地當然是中國一部份, 台灣人認不認自己是中國人身份,就是他們自己選擇..., 我當你是中國人,但你不認同, 又或你口說承認,內心又不承認,這問題討論來有什麼意思?

你接受別人洗腦, 但抗拒我幫你回復身份, 那又是我的問題?

你選擇不認同的, 要其他中國人想辦法討你是應份??

而家唔係無比機會你或者無幫你,而係你拒絕再賴人對你不夠好...

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 07:38 PM 發表

哇,師兄說的如此清晰脫俗
就問您一個問題,如果大陸人以你的標準來看所有香港人
你會怎么想
不用大陸人看, 你不認自己是中國人, 甚至有敵意, 我不馬上踢你出中國已經係最仁慈...

如果你認為自己是中國人, 有什麼要介意中國人如何看香港人? 如果你都不認自己是中國人人, 還要中國人看待你如同其他中國人?真係無恥無賴得夠自然...

可能會有中國人已經無差別對香港人台灣人不滿, 不過這只是少數, 如果普遍中國人對台港全無感情, 那香港早已變成一國一制, 台灣亦早已收復...還找兩款疫苗給香港打? 還要捐幾萬劑疫苗到台灣?

怪人做得不夠好, 但有無看過自己又做過什麼???

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 08:37 PM 發表

早說過
香港很多人除了立場不一樣意外
沒有任何區別
中國人如何看待港人就要計較, 自己對中國人有敵意就淡化為立場不一,不是無恥, 就是白痴...

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 08:54 PM 發表

呵呵,稱大陸人為中國人
中國人的概念去搞清楚再來說吧
還有大陸人在和香港人交談時從來不會以中國人自居
只會自稱內地或者大陸人。和你交流感覺越來越可笑
(點夠你可笑? 每一個問題都迴避... 你沒聽過大陸人用中國人一詞? 談論民族身份問題時,就更會用到中國人一詞... )

不用大陸人看, 你不認自己是中國人, 甚至有敵意, 我不馬上踢你出中國已經係最仁慈...

如果你認為自己是中國人, 有什麼要介意中國人如何看香港人? 如果你都不認自己是中國人人, 還要中國人看待你如同其他中國人?真係無恥無賴得夠自然...

可能會有中國人已經無差別對香港人台灣人不滿, 不過這只是少數, 如果普遍中國人對台港全無感情, 那香港早已變成一國一制, 台灣亦早已收復...還找兩款疫苗給香港打? 還要捐幾百萬劑疫苗到台灣?

怪人做得不夠好, 但有無看過自己又做過什麼???

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-6-9 11:05 AM 發表

香港新分証?從未攞過。
不過早兩日走左去busy buy買電器。
美帝住過既人,就知係乜。
我唔信囉。。
一個冇香港身分證從不會係香港出現既人,又點會玩香討仲要VIP..
完全唔合符邏輯。

影張相證明下啦天才

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]