• 瀏覽: 22,473
  • 回覆: 264
  • 追帖: 1
台灣的新冠肺炎疫情持續,致死率超越全球水平。據中央流行疫情指揮中心統計,台灣這波疫情的死亡個案,多達18%是在發病3天內就病逝。指揮中心專家

呆灣每天都有近二十幾人死 約近10%的死亡率
但陳屎中每天都講呆灣的死亡率低於世界的2.4% 已做得很好 
咁嘅大話都可以講得出 

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/635291/台灣疫情-近兩成死者發病3日內病逝-張上淳-擔心病毒株有狀況

熱賣及精選
恐怖  

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-6-8 10:17 PM 發表

恐怖  
菜婆話死死下就習慣最緊要有錢去買高價過期軍火

島上是 毒窟

台灣已經通報300多例新冠死亡病例,一個月前大陸就想幫助同胞戰勝疫情了,結果陸委會來了一句“不必假好心”傷了大陸同胞的心。

現在疫情加重,台政客狂舔美國、日本拿一丟丟別人都不要的疫苗扭頭罵“大陸最欠缺的是人性關懷”,這特麼是人說的話?
真的是,一場疫情看穿了多少虛情假意,看透了多少雙標奴!!

做得出傷天害理嘅事,就預咗有報應,慢慢受啦!

假設佢個2.4%係真數據,反推上去就係差唔多1000人確診先得出倒呢個結論,即係佢應該報細左好多

引用:
原帖由 apple1217 於 2021-6-8 10:00 PM 發表

台灣的新冠肺炎疫情持續,致死率超越全球水平。據中央流行疫情指揮中心統計,台灣這波疫情的死亡個案,多達18%是在發病3天內就病逝。指揮中心專家

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/a401f050a346bf5f6568aec12f5b0171.jpg/OsktAriiwFnGwlkQDUCBlAuC_kJvpo5XLLYE9iy2BPY?v=w1280r16_9
而家已經好明顯台灣呢排爆發既病毒係屬已變種..但陳時中隻字都唔敢講..仲要拎舊數據黎比較..好多台灣既case係唔差多百份百家人全中招..死亡個案由有病徵到死亡唔會超過2個星期.而家就算有疫苗都唔會幫到幾多..因為已證實左現有既疫苗應付變種病毒係功效大減...呢次佢地真係多得菜則天唔少..

引用:
原帖由 apple1217 於 2021-6-8 10:00 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/a401f050a346bf5f6568aec12f5b0171.jpg/OsktAriiwFnGwlkQDUCBlAuC_kJvpo5XLLYE9iy2BPY?v=w1280r16_9
死者發病3日內病逝....死得快可以控制傳染速度,所以死快D係有利

引用:
原帖由 無極獅子座 於 2021-6-8 10:48 PM 發表

假設佢個2.4%係真數據,反推上去就係差唔多1000人確診先得出倒呢個結論,即係佢應該報細左好多

浮尸確診,車禍確診,自殺也確診,全部都是今天的新聞🧐🧐🧐
台灣省疫情到底有多嚴重? ? ?

唔檢驗咪冇狀況囉,但係死亡率唔會呃人,應該有啲死左已經唔計入數

呆蛙滿島上下政客,醫護 都對病患騙!

檢測不是你想檢,想檢就能檢!!
有症狀都不給你檢!!

唔做篩檢便沒有疫情

Tiger Of Woodbine,活湃の虎
引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-6-8 10:17 PM 發表

恐怖  

暴力先係和平
噤聲先係民主
大話先係真相
邪惡先係良知

以上都係曱甴話..........
主題標籤 #新冠肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]