• 瀏覽: 30,264
  • 回覆: 351
  • 追帖: 1
+20
涉嫌違反《港區國安法》而正被還押的前民主黨議員林卓廷,被指在前年7月於元朗參與暴動,與另外6名人士被控暴動罪。案件今天(8日)在區域法院提訊,法官將案排期至2023年3月27日審訊,預計審訊需時25天。林卓廷今天沒有保釋申請,繼續還押懲教署看管。

點解要排咁耐呀? 咁呢班政棍咪未判都要坐成2年? 真係人生有排精彩

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210608/bkn-20210608163902076-0608_00822_001.html

引用:
原帖由 貝才貝才 於 2021-6-8 05:30 PM 發表
涉嫌違反《港區國安法》而正被還押的前民主黨議員林卓廷,被指在前年7月於元朗參與暴動,與另外6名人士被控暴動罪。案件今天(8日)在區域法院提訊,法官將案排期至2023年3月27日審訊,預計審訊需時25天。林卓廷今天沒有保釋申請,繼續還押懲教署看管。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210608/photo/bkn-20210608163902076-0608_00822_001_01b.jpg?20210608163907
等佢哋坐完尼2年再判就可以跟住坐,唔使同期執行。

拘押到2023年開審?太迫切啦,唔夠時間準備,應該押後到2047開審。😁😁😁😁😁

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-6-8 05:34 PM 發表

等佢哋坐完尼2年再判就可以跟住坐,唔使同期執行。
香港D官真係忙, 押番大陸審會唔會快D?

最少坐多兩年

等到花兒也謝了。

引用:
原帖由 貝才貝才 於 2021-6-8 05:30 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210608/photo/bkn-20210608163902076-0608_00822_001_01b.jpg?20210608163907
2023?

國安要做野

引用:
原帖由 cll4793 於 2021-6-8 05:34 PM 發表
拘押到2023年開審?太迫切啦,唔夠時間準備,應該押後到2047開審。😁😁😁😁😁
再坐一會

引用:
原帖由 IPUser 於 2021-6-8 05:45 PM 發表

2023?
真係要排咁耐

黑暴 vs 元朗人.

黑暴周圍打打殺殺去到元朗遇到阻礙. 721 拉左咁小黑暴真係..

真係唔明黃絲點解一直睇唔到黑暴問題, 就成日話元朗人.

2023...........等證人唔記得又放呀

引用:
原帖由 貝才貝才 於 2021-6-8 05:39 PM 發表

香港D官真係忙, 押番大陸審會唔會快D?
如果3白眼嫌等得耐,提出要求轉內地審,我唔反對囉。😄😄😄😄😄

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2021-6-8 05:46 PM 發表
國安要做野
班白衣都判晒啦! 點解黑衣同始作俑者要排咁耐呢?

引用:
原帖由 貝才貝才 於 2021-6-8 17:52 發表

班白衣都判晒啦! 點解黑衣同始作俑者要排咁耐呢?
政府對黑暴太仁慈..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]