• 瀏覽: 1,465
  • 回覆: 15
果時的香港,係咪無乜人戴口罩的如果有人戴或者蒙面,街上途人的目光又會係點呢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 山葵包 於 2021-6-8 03:54 PM 發表

果時的香港,係咪無乜人戴口罩的如果有人戴或者蒙面,街上途人的目光又會係點呢?
70,80年代既人心胸曠闊好多,包容能力大好多,偏偏回歸後香港人越來越少氣,越來越記仇

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2021-6-8 06:53 PM 發表

70,80年代既人心胸曠闊好多,包容能力大好多,偏偏回歸後香港人越來越少氣,越來越記仇
你都無答我問題

70年代祇有醫生護士有帶口罩,普通人有啲連乳罩都無帶!

引用:
原帖由 山葵包 於 2021-6-8 03:54 PM 發表

又乜點啫?戴口嘅就當你有病,蒙面嘅就一定係賊,完!

引用:
原帖由 山葵包 於 2021-6-8 15:54 發表

當然冇,若有,他一定有原因。至于什麼原因,無人理會。

引用:

你估係米高積遜咩,成日帶住口罩,係沙士至開始帶之嘛。

引用:

幪面即係絲襪笠頭?
見到即走啦
應該係殺人唔眨眼嘅悍匪

支持香港警察嚴正執法

祖國國運昌隆
70,80年代唔係咁易買口罩, 有我得都是綁繩的.

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
引用:
原帖由 懸空 於 2021-6-8 11:18 PM 發表

70年代祇有醫生護士有帶口罩,普通人有啲連乳罩都無帶!
唔係掛

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-6-9 11:12 AM 發表

你估係米高積遜咩,成日帶住口罩,係沙士至開始帶之嘛。
x2

基本上市面無人戴口罩,極少數戴既都係因為咳(免得傳染人)

沙士前我從未在街上戴過口罩(在醫院會戴)

無喇 

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-6-11 01:51 PM 發表

x2

基本上市面無人戴口罩,極少數戴既都係因為咳(免得傳染人)

沙士前我從未在街上戴過口罩(在醫院會戴)
極少數,即係有啦

引用:
原帖由 山葵包 於 2021-6-11 10:30 PM 發表

極少數,即係有啦
網上搵返7,80年代的電視劇電影睇下,你就知當時市面有沒有人帶口罩囉

現在明珠台播top gun嚟套係我後生好喜歡的電影,人型特技勁最重要英雄感,,,,但今天睇返就知電影這些軟實力也可植入腦中,當年睇一定覺得老美好勁這些空軍又型又叻,,而現在就覺得如騙局

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]