• 瀏覽: 4,427
  • 回覆: 40
引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 01:49 PM 發表

我記得胡錫進話, 只要有軍機直接降落台灣, 就立刻解放台灣. 本人相信解放軍絕不是紙老虎, 平日對異見者很兇, 對台灣無理由腳軟.

又諗起魯迅篇"孔乙己", 胡錫進跟孔乙己挺像... 被人揭穿事實... 口中仍然念念有詞... XDDDD
人地有話立刻係幾時咩.

你講嘅係真理定道理?

真理係個個都話啱.

道理只係部份人話啱.
熱賣及精選
引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 02:33 PM 發表

OH! 多謝提點, 即係胡錫進咁多年都係狗叫, 背後沒有任何政府勢力及權力. 咁就當胡錫進係瘋佬.
但解放軍不同將領及高層又真係講過解放台灣, 請問前輩你點運用孔乙己方法解釋, 幫幫可憐既戰狼拿回少少面子.
【三張神圖】三峽大壩、養老、武統台灣
https: // lih.kg / 2565636

咁梗係啦, 既然無指揮兵馬的權力, 咁PLA幾時出手又關佢咩事?

正如你係公司有幾個下屬, 其他人都唔能夠越俎代庖, 直接吩咐你下屬做事吧?
呢個道理應該唔難明吧?

總之,PLA既一舉一動,只有由軍委主席,即解放軍的最高司令官,講野先算數.

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 02:37 PM 發表

你意思係解放軍為了錢, 放棄民族尊嚴? 放棄統一大業? 你太過份了! 雖然剛剛有網友指出胡錫進只是路人甲, 因此他仔女在美國定居就算了, 但你竟然話偉大既解放軍... 太傷人了...
2020年,中國對美順差有3,200億, USD.

你比中國賺多陣得唔得呀?

放心,好快解放軍空軍就會飛越歹彎上空。

你聽錯,吾係軍機係軍艦

引用:
原帖由 Vetvizan 於 2021-6-8 02:26 PM 發表

你都識得講, 係由胡錫進講的, 咁胡錫進有無兵權?可唔可以調動解放軍?
你連解放軍係由邊個指揮都未搞清楚, 就學人出po?
睇黎你仲未瞓夠, 瞓多陣先啦
裝睡曱甴叫唔醒,叫醒都無用,根據法庭曱甴資料,隻隻全家都有重病

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 02:33 PM 發表

OH! 多謝提點, 即係胡錫進咁多年都係狗叫, 背後沒有任何政府勢力及權力. 咁就當胡錫進係瘋佬.
但解放軍不同將領及高層又真係講過解放台灣, 請問前輩你點運用孔乙己方法解釋, 幫幫可憐既戰狼拿回少少面子.
【三張神圖】三峽大壩、養老、武統台灣
https: // lih.kg / 2565636

唔好講胡錫進呢D一介書生手無縛雞之力,
好多美國有軍權嘅人幾年前都講過,如果解放軍再唔拆走南海填島,
美軍就會炸平佢,咁你又覺得呢D美國人係唔係瘋佬/瘋婆

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2021-6-9 03:17 AM 發表

好多美國有軍權嘅人幾年前都講過,如果解放軍再唔拆走南海填島,
胡錫進擴充核武論
一度被軍方人士懷疑別有用心之人

你的心好狠毒時刻想臺灣陷入戰火讓人民死無葬身之地,不停挑釁戰爭。

躺多一千年

胡錫進的作用是……放風試水温,唔使太認真。

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 15:07 發表

總之事實就係台灣仍然是獨立主權國家, 你等5毛繼續做孔乙己, 日日9叫吧! 之前又話美國軍機降台就開打... 真係聽到厭... 你們跟孔乙己及民建聯一樣, 無恥=無敵.
獨立主權「國家」?? 邊個國家認??
入到WHO先再發夢啦 傻仔

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2021-6-9 03:17 AM 發表

不想要關島就試試。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]