• 瀏覽: 25,109
  • 回覆: 269
  • 追帖: 4
+22
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-6-8 09:46 AM 發表
台灣人認命喇自己總統自己選的
根據我理解!呆灣人到呢一刻都係政治行先!

如果衛生署去處理咁回歸帳上又多一名,典得架🤔🤔

引用:
原帖由 等埋首副 於 2021-6-8 10:40 AM 發表
關心內地先啦,台灣關你我鬼事咩!
https://youtu.be/pmzYz-deJCk
大陸10單都封區普篩呆灣死幾百都唔封+普篩

引用:
原帖由 starr 於 2021-6-8 09:45 AM 發表
台灣22k,但檢測一次最少要5k
5~7k
台北市議員王鴻薇表示,目前六都中,台北、桃園與高雄收費上限都是7千元,新北6300元、台中6千,台南5000最低
https://udn.com/news/story/120940/5218144

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-6-8 09:35 AM 發表
台灣新冠疫情升溫,台北市一名警員在Facebook發文,指日前處理一宗疑似染疫民眾在家倒斃的案件時,衞生局人員拒絕協助到場為死者檢測,明言一切交由警察及法醫處理。文章批評當局推卸責任,放任確診者不管,更心灰指「這場疫災我看不到盡頭。」                                                 

該名警員指出,上月26日接報有市民在寓所內死亡,並得悉死者早前曾出現感冒症狀,遂通報衞生局尋求協助;惟對方稱死者並非匡列對象 ...
呆灣超前部署果然係模範生本色

台灣隱瞞新冠疫情都唔係新聞了 

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-6-8 09:35 AM 發表
台灣新冠疫情升溫,台北市一名警員在Facebook發文,指日前處理一宗疑似染疫民眾在家倒斃的案件時,衞生局人員拒絕協助到場為死者檢測,明言一切交由警察及法醫處理。文章批評當局推卸責任,放任確診者不管,更心灰指「這場疫災我看不到盡頭。」                                                 

該名警員指出,上月26日接報有市民在寓所內死亡,並得悉死者早前曾出現感冒症狀,遂通報衞生局尋求協助;惟對方稱死者並非匡列對象 ...
豈能獨善其身。。。。
統一可以解決好多問題!!!

菜菜子唔係想全台一鑊熟中招,搞群體免疫下化?!

著左草去台灣果D曱由日日擔驚受怕幾時到自己中招,幾咁緊張刺激呀,好玩過暴動啦

相比之下,中國大陸政府是好政府,是有能力政府,是負責任政府;中國台灣政府是沒有能力的政府,是不負責任政府。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-6-8 09:46 AM 發表
洗唔洗請人每日拍門點數🤔🤔
不如以後獨居的要登記
Peter仔!報應好快到,到時咪怨天!

引用:
原帖由 大肥肥綿羊 於 2021-6-8 09:53 發表
黑醫護曱甴
呆灣係無黑醫護架,本身全部都係唔洗標簽

秋生都返黎香港,親身同YC講解台灣好安全!呆灣黑警抹黑衛生部!抹黑菜總!抹黑政府!咩居心?係呆灣既手足,一定要保護菜總!萬歲!萬歲!萬歲!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]