• 瀏覽: 25,062
  • 回覆: 269
  • 追帖: 4
+22
呆灣又學埋老美懶理疫情
不理市民死活

一早都話,唔檢咪冇個案囉

大家有無發覺?
自從台灣毒果摺埋之後,美國肺炎確診數字就上升....

條屍咁L毒, 梗係生人勿近啦.

確診咗都冇藥醫

引用:
原帖由 PKdickson 於 2021-6-8 10:30 AM 發表
「這場疫災我看不到盡頭。」
講出事實 
講出事實,可能會被查水錶,再罰三百萬!

衞生部拒處理即係無人死於美國肺炎, 好快可清零

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-6-8 09:35 AM 發表
台灣新冠疫情升溫,台北市一名警員在Facebook發文,指日前處理一宗疑似染疫民眾在家倒斃的案件時,衞生局人員拒絕協助到場為死者檢測,明言一切交由警察及法醫處理。文章批評當局推卸責任,放任確診者不管,更心灰指「這場疫災我看不到盡頭。」                                                 

該名警員指出,上月26日接報有市民在寓所內死亡,並得悉死者早前曾出現感冒症狀,遂通報衞生局尋求協助;惟對方稱死者並非匡列對象 ...
大部分醫護都係垃圾!

呆灣聞煮

引用:
原帖由 starr 於 2021-6-8 09:45 AM 發表
台灣22k,但檢測一次最少要5k
全世界只有呆彎要收費檢測,仲要收5000台幣

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 煙如織 於 2021-6-8 10:13 AM 發表
3個家屬如果唔自費檢驗,就變成隱形帶毒者,可周圍去傳染別人!如此高危家屬,呆灣衛生局都可以不理,可想而知呆灣防疫措施幾咁混亂求其!
錯啦,家屬唔自費檢測就唔會確診至啱

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2021-6-8 10:40 AM 發表

全世界只有呆彎要收費檢測,仲要收5000台幣
點只,20000都見過

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-6-8 09:35 AM 發表
台灣新冠疫情升溫,台北市一名警員在Facebook發文,指日前處理一宗疑似染疫民眾在家倒斃的案件時,衞生局人員拒絕協助到場為死者檢測,明言一切交由警察及法醫處理。文章批評當局推卸責任,放任確診者不管,更心灰指「這場疫災我看不到盡頭。」                                                 

該名警員指出,上月26日接報有市民在寓所內死亡,並得悉死者早前曾出現感冒症狀,遂通報衞生局尋求協助;惟對方稱死者並非匡列對象 ...
見怪不怪

呆呆真聽話,個個在家等死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]