• 瀏覽: 899,313
  • 回覆: 249
  • 追帖: 220
+919
引用:
原帖由 三級警司 於 2021-6-29 11:55 PM 發表

近廿多三十年教會拎地都要比市價
市價係教徒貢獻,多多都比得起!

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-6-29 11:11 PM 發表

唔淨止關乎"中國人命嘅貴賤"嘅問題, 而係兩個中國頂尖科學家死得離奇。

1. 張首晟....... 受華為公司委託,研究中國晶片,獲得重大突破。在晶片技術發佈會前天,就被發現話係"抑鬱症自殺".   出事嘅日子係同華為公主在加麻大被拘捕係同一日!

2. 趙永芳....... 她堅決選擇回國之後就發生碌落樓死亡事件,係非常詭異 !

其實,中國科學家(包括張首晟、趙永芳) ...
學生去讀完書就好走,,盡量低調。

有咩背景關係都平民禁生活,拎完passport即閃!

人在異鄉,可以好無助,入醫院報警時,就會feel到,根本吾會理你。
三等公民吾係假!

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-6-30 12:01 PM 發表

但假如成為有成就嘅科研人員或科學家,根本無可能低調了,分分鐘 C1a 已日夜『照顧』住!
為自己為祖國
鬼地方
飛越領空
都可以做低你

老婆仔女
响鬼地方
真係吾放心
大把黑社會
扮入屋搶完殺
都吾難

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-6-30 07:23 PM 發表

Ching你太過份吧!明明無切洋蔥都令我眼淚一地!又要拖地了!
熱的雪

大家有睇嘛??
非常感動的歷史回憶錄

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-6-30 07:16 PM 發表

即係唔離境就被監視但仲有「有限度」自由;但係一離境就即拉,樣衰比全世界睇!

幾時拉埋盜民賊同豆腐屍!
仲有森尾E條賤種

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-7-6 07:45 PM 發表
《天南地北》系列在時政版不經不覺二年了,2019 年 7 月 15 日乞暴剛起,整個香港局勢急轉直下,當時一大群鄉土人正圍着 Kallan 君的 《天南地北 2》取暖,由於 Kallan 君出外旅遊,而剛好《天南地北 2》蓋到頂樓,於是個人就頂硬上去代 Kallan 班,這個代班最後就變成正班了。

乞暴期間,這樓成為很多人支取力量的地方,時政版就變成傾訴版,當時版主也算隻眼開隻眼閉地由得本樓運作 ...
馬兄我吾捨得你,更加吾捨得各位師兄師姐,難得大家都係愛國者,真正中國香港人。

但真心尊重馬兄決定,希望係吾同的貼裡面,大家繼續發言,插爆死曱甴,守護香討,吾好比連登曱甴文宣攻陷香討。

我發覺近來好多呆蛙網軍,連登智障做文宣。

我哋要繼續保持發聲,要比所以華人知道,香港仍然有大批愛港愛國者,死曱甴,不能代表我。

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-7-6 06:48 PM 發表

竟然有"人"會用貪婪嚟形容不惜一切去搶救生命嘅人!為咗反中,連思想都唔係人咁品!令人腦洞大開🤯
鬼佬對應災難3寶: 鮮花,蠟燭,抱抱😏
我老花
淨係睇完標題,已經心諗
有L病嘛???

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-7-6 01:31 PM 發表

英國收global tax , 港人在港物業收租及出售都要比重稅
淨係呢一樣
都已經可以放棄

如果多過一間既業主
有幾多肯同陰國分身家?

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-7-6 09:50 PM 發表

你好醒啊!
真的,大量灣灣網軍進來時政版,他們主要散在新聞版和時政版幾個樓,他們扮藍,不停挑動藍人間的意見衝突,不要睇輕宜 D 風向,影響人心好厲害。個人不做樓主,其中一個原因也是想叫自己更容易發言。況且,大叔樓和本樓性質差不多,人也差不多,所以,個人更希望集中資源,以正視聽!
馬兄,我雖然係無知婦嬬,又生得豬禁蠢,但係近2年我跟得各位多,叻返少少

近幾日吾係冇上網,只係係維他瀨野事件,我係不同貼,仍然保持住一向爛口爆粗作風狂插死曱甴

引用:
原帖由 日出東海 於 2021-7-6 09:49 PM 發表
聚有緣,散有序,在黑暴正橫行香港時,本人痛心疾首,做人59年,從未遭遇如此惡劣環境,真係不知如何自處,幸運地在香討拜讀大叔及馬兄評論,預測事態發展,及與香討上各位師兄師姐圍爐取暖,才能安穩心靈,渡過一年多艱難歲月!今日得知馬兄天南地北終於完結了,萬般捨不得 !人生離不開:緣起/緣滅 ,在此,祝大叔/馬兄/天南地北各好友,各位身體健康,生活愉快,有緣再聚 !
支持中華人民共和國
支持香港特首
支持香 ...
師兄當黑暴開始時,我有D狂燥+抑鬱。

有幸與各位相會,至揾到發洩聚街地。.

馬兄第一句同我講既說話,我仍然記得
他強由他強
清風佛山崗
他橫任他橫
明月照大江
他自狠來他自惡
我自一口真氣足

我性格係好公道
我做人吾會過份
亦吾會容得下不自律既人
我日日用真身fb
同死曱甴狂片