• 瀏覽: 899,308
  • 回覆: 269
  • 追帖: 220
+919
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-7-5 07:23 AM 發表

不急,就等走足一百萬,大概 2024。
這群垃圾,係腐國落戶差不多,錢未花光,小畜又入了畜場培養所幾年,正是求生不得,求死不能,那時立法,牠們不願回來,連同所有已離港的,無一百萬,就十分正常!
下屆政府將23條立法. 1 百萬人不是夢.  買定國泰股票先

引用:
原帖由 oneforeall 於 2021-7-5 12:15 PM 發表

有時,未必需要下架的
食物中毒又得逞

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-7-5 02:10 PM 發表

uncle who?
唔佢老🐹

Q妹妹, 你太年輕了.

DJ 阿伯成97歲了.

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2021-7-5 02:22 PM 發表

兩個羅家好像沒關係,
但維他有個後代嫁左俾賭王仔
兩個羅兄弟早已互當透明了.

引用:
原帖由 2015627 於 2021-7-5 12:42 PM 發表

今天叫的的,司機竟然打電話嚟問係咪要車,估計可能有人放飛機,下車又叫我比好評。
攪一攪,害死D的的司機
司機應該都好快轉會

引用:
原帖由 DHMO 於 2021-7-5 06:10 PM 發表

我覺得已經是太晚了(星期六做就仲有救)

too little,too late…
一份通告無左50億,抵死。

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-7-5 06:51 PM 發表

馬兄,通常呢啲高層人事變動,多數由最大嗰個出(例如CEO),但呢封係由接手睇HR嘅集團人力總監同香港區嘅CEO聯名出;我不禁有一個疑問:似乎就咁睇,呢兩個位喺公司嘅結構圖係平排?

咁,香港區嘅CEO嘅權力,冇想像中大….
內部人材材質好奶西😌

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-7-5 07:49 PM 發表

曹操借人頭

曹操率領大軍南下征討袁術,佢如意算盤係速戰速決,但袁術手下大將採用龜縮戰術,死守不出戰,自己儲糧多,守城三年都唔怕餓死。曹操卻兵多糧少,撐唔得幾耐,果然不久就兵士食不飽肚,怨聲四起。
曹操心生一計,召倉庫管理員王垕入見。

操曰:“吾欲問汝借一物,以壓眾心。汝妻小吾自養之,汝自無憂愁也。”

垕曰:“丞相欲用何物?”

操曰:“欲借汝頭以示眾耳。”

垕曰: ...
現代語為“你唔死我死,你去見閻王啦”

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-7-5 09:01 PM 發表

已進入備戰狀態。
要肅清一切可能的決口。
包括香港的官員換班也是。
但好多香港人仲唔知發生咩事。
市場今日另一個焦點

引用:
原帖由 海霖 於 2021-7-6 11:46 AM 發表
各位師兄師姐們,請教一下:之前我在利昌購買金條,現需要賣出,請問:
1. 直接到利昌賣出就可以了嗎?須帶着當時的帳單嗎?
2. 利昌收回金條后請問是否支票付款予我?
3. 之前好似聽過有些師兄師姐告知忠記回收的價錢更高,請問是否。
先多謝。
Point 2 : 利昌收回金條后即是開票.  (約等15分鐘)

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-7-6 11:50 AM 發表
去大陰蒂國嘅曱甴廢青,以為好謦香,實則做肥雞,俾白皮陰乾~~~

茶餐廳亂話(1036)移民即是觀光客,入嚟之後慢慢劏

湯文亮博士
紀惠集團行政總裁
2021年7月5日
  今早去到茶餐廳,有客人話英國對香港人真好,大開中門,讓香港人可以用BNO身份去英國長住,老闆話,英國佬做好人其實已經做得太遲,接收移民即是打開門口做生意,有錢就可以幫襯,點解要揀客,英國佬覺今是而作非,大開 ...
英國收global tax , 港人在港物業收租及出售都要比重稅

引用:
原帖由 hanE 於 2021-7-6 01:47 PM 發表

金價升得愈厲害差價拉得愈大,所以我只去銀行買,我12,3歲那班梳起唔嫁嘅姨媽姑姐已經教我去銀行買金,不過!!!!咁細點會聽入腦,都係追求吃喝玩樂。
我出來做野, 阿媽就帶我去大福供份金會.  當買比阿媽生日禮物

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-7-6 03:00 PM 發表

嘩, 發達喇, 好過打疫苗抽60兩黃金!
梁振英任主席的「803基金」宣布懸紅100萬港元予提供案件最新消息者..

呢100萬都無人攞

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2021-7-6 03:21 PM 發表

你講既唔係黃瓜
以前聽過卓x節目講過
o個個李氏係百年大家族
宜家呢代一門幾傑.... 有法官,有教育,有金融.... 等等
李氏

附件

3.jpg(26.9 KB)

多謝馬兄,你可以做遊子。吸收多的養份後到開爐傾談分析時事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]