• 瀏覽: 899,314
  • 回覆: 144
  • 追帖: 220
+919
引用:
原帖由 kingchan75 於 2021-7-5 10:39 PM 發表

周深是誰你都不知! 證明你不是這裡的常客! 
https://youtu.be/W-L93zVnna4
唔好講周深啦,內地求其一個網唱歌手都比愚港班唱k王勁。填詞作曲十分有水準,要跳舞既都有好多唔同既勁人。聲夢爆了三個妹妹仔,暫時都只係叫唱得下。但係成就一個歌星,唔係佢唱得就得,一首歌既成功離不開作曲編曲填詞。戈三個妹妹咪又係咁翻唱經典廣東歌。如今愚港根本無一首可以唱到膾灸人口既歌。

【馮提莫:熱愛105°C的你(Super Idol的笑容都沒你的甜)-嗶哩嗶哩】https://b23.tv/ZxUMXj

引用:
原帖由 kittykatkat 於 2021-7-6 10:32 AM 發表

英國再唔放寬防疫措施國民就會餓死。
點解呀,我唔信!大陰國有炆煮豉油,仲有YC過去比埋錢做自由雞/自由鴨,地大人少種田都夠自己食啦!

而且大陰國咁富裕,過到去就係全英教學,又多課外活動同鼓勵happy learning。仲有free lunch. 點都比愚港好到多多聲啦!

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-7-6 02:58 PM 發表

暑假去西班牙     除非其他時間無假放,暑假去南歐真的攞苦嚟辛
極暑之後就係極寒。我近十年八年一直有這種感覺。難怪大師話要儲棉花。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-7-6 01:47 PM 發表

金價升得愈厲害差價拉得愈大,所以我只去銀行買,我12,3歲那班梳起唔嫁嘅姨媽姑姐已經教我去銀行買金,不過!!!!咁細點會聽入腦,都係追求吃喝玩樂。
我有個女同學,讀中學時每年佢會羅利是錢去買金飾,戈時我哋班人笑佢老土。而且學生妹買左又唔戴得返學。

引用:
原帖由 dustin 於 2021-7-6 11:48 AM 發表

我無研究佢地背景,純睇新聞報導,我見徐生果樣真係有啲er..er..er..覺得佢啲眼神有啲奸奸地,無傳統官員果種氣場
咁又點評下兩位既面相🤓

曾生眼睛雖然唔大但係眼神堅定有光。耳朵有小小招風,為人處事不死板,心水清,不會半途而廢,勇往直前;額頭飽滿光潔,鼻都生得唔錯;眉心唔怕太窄,對他人之言唔會過份耿耿於懷唔會搖擺不定。下巴有小小肉,福氣相;佢款法令紋唔識睇,顴骨夠高有肉,唔知係咪影相效果,見到紅紅地。

徐生額高但唔飽滿,耳仔貼面又高唔過眼眉,為人做事中規中矩,唔算特別聰明。但係佢耳珠早期同依家對比有點分別,早期既相耳珠比依家圓潤;眼神算清明但神采唔夠,讓人有種「無害感」,眉心較窄,忠言逆耳;顴位唔係特別高同有力但對得住依家坐既位,同樣有點泛紅,法令不太明顯,有點鎮不住下屬,眉毛太疏,男人既話濃眉會更顯威儀,徐生仍要好好修行。

純屬主觀觀測,吹水概不負責

附件

7DF3259E-21A5-41D7-BC4A-37402E0F2695.jpeg(110.17 KB)

EDBC3F2E-E4DB-4CDD-9F7A-6BFD186692EE.jpeg(196.13 KB)

21923257-99B5-45D1-B2D6-E9EA1B35EBE5.jpeg(190.95 KB)

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-7-6 07:45 PM 發表
《天南地北》系列在時政版不經不覺二年了,2019 年 7 月 15 日乞暴剛起,整個香港局勢急轉直下,當時一大群鄉土人正圍着 Kallan 君的 《天南地北 2》取暖,由於 Kallan 君出外旅遊,而剛好《天南地北 2》蓋到頂樓,於是個人就頂硬上去代 Kallan 班,這個代班最後就變成正班了。

乞暴期間,這樓成為很多人支取力量的地方,時政版就變成傾訴版,當時版主也算隻眼開隻眼閉地由得本樓運作 ...
馬兄,有幸係天涯和大家建立一場吹水情誼,互相取暖,皆是緣份。這兩年,你辛苦了!

山高水長,國家的征途沒有終點,你的退休生活也是另一個征途。只有一次次的挑戰自我,期待有日係微博喜見你既文章拍得上大媽!

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-7-6 09:14 PM 發表
見到馬兄退休唔做樓主, 我又退休先。

暫時將呢個acc放入雪櫃, 等我個備用acc可以儲下分

最後, 感謝過去幾年馬兄咁辛苦管理呢度, 後會有期。
常平兄我都唔捨得你……

……
……
……

收埋既幾箱小銀銀🤣

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-7-6 08:30 PM 發表
這封信出了,有點希望了!
有冇貼埋上非死不可同登文匯大公頭版先?

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-7-6 07:19 PM 發表

篇文係喺微博睇倒嘅,當時睇到覺得寫手本身,簡直係沒有靈魂嘅肉體!
不過希望如另一位師兄話齋,係反諷文嚟。
可參考聞一多篇「死水」。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-7-6 10:06 PM 發表

遲咗都總好過無! 呢封信睇落肯定係高手操刀!
一個有返咁上下中文水平既高手。愚港人以唔識中文為榮邊樹寫得出「忠文」

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]