• 瀏覽: 899,193
  • 回覆: 105
  • 追帖: 220
+919
引用:
原帖由 神..六 於 2021-6-30 06:37 PM 發表
6月30日
你....
在那?

神六兄支持警察

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-6-30 07:35 PM 發表

以前老師教落,唱歌要用感情唱,才令人共鳴,你不是懷着那樣的心情和情感,唱不出那樣的歌,這是扮唔出離的
絕對認同

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-7-1 11:37 PM 發表
似是同黨拍的!
影片
睇嚟有同夥策劃恐怖襲擊,反恐開始

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-7-3 12:32 AM 發表
今晚錢錢錢提到維他奶, 黃小兵講左一句"死者為大"俾人屌到反艇 
師兄第幾節呀等我重溫下插下黃小兵

引用:
原帖由 muihin 於 2021-7-3 12:38 AM 發表

就因為在顧客的角度來講, 有此等員工出現, 亦唔能排除有可能有其他同黨的存在, 公司是應該即時穩定自己的形象...穩住自己的品牌... 講真...我會好擔心飲品受到污染....

佢地出d咁ge水平通告出來, 俾內部睇... 是想買黃人怕? 佢地全公司都是黃? 無藍? 無紅? 單是在公司內部都有不滿的人啦, 被放埋出來, 受到更多外間的批評/支持, 佢地出時無想過後果? 佢地知唔知自己搞 ...
去地認為香港人都係港豬,就算點都唔會捨棄嚟個香港老品牌,,我承認香港人真係唔知點講,就算維他奶點都好愚港人就照買的,睇下呆灣黑心菠蘿黑心奶茶就知啦,,,但維記唔明白中國內地係多團結的,如果連淘寶東京也下架就回不了頭,,取捨就內地66%生意額愚港就25%

引用:
原帖由 Yanie 於 2021-7-3 12:39 AM 發表

通告要出,但佢個員工明顯是犯刑事罪而喪生,用  不幸  呢啲字眼?

好多合約直情列明觸犯刑事罪行,公司也會有罰則。維牠奶竟然包容?

成篇通告居然無一句慰問受害者,反而慰問兇手家人?
好簡單,如果去地員工係打卻金舖死左,諗下維他奶會唔會出嚟份通告,,我覺得十成唔會,,其實個想殺警兇徒根本更嚴重

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-7-3 12:54 AM 發表

似係半透明多啲,中間就通窿。。。咁啱林鄭嗰個背景係黑色。
所以嚟D就係轉空子,平日都係紅色的 為什麼7.1就改半透明,,

引用:
原帖由 kan08642hhh 於 2021-7-3 01:10 AM 發表
維他 漏夜微博出聲明
睇黎 公司內部有人要孭獲

維他奶 宜家2邊都唔係人
最on居就係出2份唔同聲明,真係想食2家茶禮但內地同胞唔受這一套的了,,

引用:
原帖由 dorachicken 於 2021-7-3 01:30 AM 發表

維他俾內地搵到舊料
我地要理智點,嚟編報導幾時出如果係19年前,老一輩都會說這些話的,如果是以前報導就係黑媒找出嚟屈維他奶囉,,所以係嚟個敵我分明時刻要搞清楚狀況

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-7-3 08:26 AM 發表

上環賣海味嗰班,賺住內地人嘅錢,好多都黃到甘
有內地客嚟買野就笑世世,轉頭又話人地土豪唔識野囉,,我都識個黃到甘

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-7-3 09:33 AM 發表
其實佢up乜
d原因同結果掉轉哂😒😒😑😑
不找源頭只誇檢查原因,呆灣上到下都是藍波溫

引用:
原帖由 hanE 於 2021-7-3 09:41 AM 發表

唔記得“大班”嘅事!好快又食月餅了,睇睇今年又點?
師姐大班劣餅已在內地消失了,內地品牌這樣多為什麼要吃漢奸的東西,,維他奶就真係好自為之但應該都死下死下的了

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-7-3 11:35 AM 發表

btw識得有人上星期打完伏必中
腋下淋巴結腫咗😨😨
我公司有個黃同事打第二針伏太腋下都有淋巴腫仲發燒請左4日假,

引用:
原帖由 ffdsf 於 2021-7-3 12:42 PM 發表

遲D貨物要下架,跟大班後塵就遲喇。而家比畀緊機會佢哋自我撥亂反正。但時間唔多
無報警捉亂發野的人,內地新聞稿香港又唔發,高層又唔開記招登清,,現在仲搵到毒果賣廣告,,

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-7-3 01:56 PM 發表

2:00:35

https://youtu.be/VfVNOgl7pik?t=7235
嚟趴街話好恨中意飲危他奶又話中國網民錯哦,支持恐怖襲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]