• 瀏覽: 898,905
  • 回覆: 19
  • 追帖: 220
+919
第一頁報到。👍🏻

剛在Mobile 01睇到,同大家分享:

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=638&t=6383102

1450內部流出的教育手冊

教戰守則如下:

要多轉傳貼圖
不要跟任何人硬碰硬
遇到討論就直接連續貼圖洗版
不要多嘴
貼粉專側翼的圖
酸爆柯文哲就好了!……

引用:
原帖由 moonkaru 於 2021-6-11 02:39 AM 發表

似乎這作品很是冷門,從未見有其他人提及過。話說廿多年前,小弟偶然得了一輯日本動畫歌的mp3 ,覺得其中一首很特別好聽,多年來想找它的出處,何惜沒有其資料,沒有線索搜尋到。直到最近才偶然發現,那首歌正是出自創龍傳的 Ending , 永遠的風景.

經師兄/姐一說,看來小弟也要找找這套創龍傳看看
呢部小說係出名,都係田中芳樹作品,我有頭幾集,睇咗第一集就唔得閒睇。😅

引用:
原帖由 馬大少 於 2021-6-11 10:15 AM 發表

提起田中芳樹,
就諗起當年追看「銀河英雄傳說」
一出新中譯本就買,
未出就煲多幾次舊嗰幾期。
但係去到「魔術師,一去不回」之後,
就冇咁有心情去煲.... 
我都有追「銀河英雄傳說」全套加4本外傳.

「魔術師,一去不回」已經去到第8集.

剛才睇油管, 原來創龍傳2020年剛出咗第15集完結編.

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-6-13 01:06 AM 發表

李黃瓜咁鍾意屎坑點燈㗎,睇來長治之心永𣎴息
你睇佢個孫叫咩!長治你就明。不過傳聞小X超有個仔有殘障,梁洛X唔可以住香港係有原因。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-13 01:30 PM 發表

老黃瓜同去老婆係唔係有親戚關的
表兄妹關係。傳黃瓜兩個仔唔同樣係因為……

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-6-13 03:06 PM 發表

因為乜野?
傳聞同父異母。🤪

引用:
原帖由 ffdsf 於 2021-6-18 07:44 AM 發表

唔之嗰D黃色xx會唔會好似之前咁,買大量毒果免費派
應該會,剛才經過KO,見職員推成個櫃出來,裝滿毒果。

毒果只表演一日。明天打回原形。

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-6-27 12:16 PM 發表

剛與小眾教徒討論林過雲應否放監...  教徒應為佢已為兄弟姊妹,上主寬已恕佢罪惡,佢地亦會接納佢重新做人。

(屌!!!)
咁,最好林過雲做佢鄰居。

即蘇東坡睇佛印大師。出名的:

「心中有屎,看人皆屎。心中有佛,看人皆佛。」

荃灣區行人天橋都有掛國旗丶區旗。

附件

E2552121-E1C1-4091-9602-A5BF94892104.jpeg(253.56 KB)

引用:
原帖由 前期雀躍的希望 於 2021-7-2 02:41 AM 發表

其實我想講:經過2014佔中,經過2019黑暴,身邊凡是信教的親友都………説不下去!天X教,基X教,我現在聽到都怕!
朋友學佛多年,無情情同咗個天X教徒結婚,成個人變晒。🥲

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-7-3 12:16 AM 發表

師兄講得太容易,"香港製造"標籤被美國制裁要改''中國香港製造"香港都唔肯,仲要去美國''談判",唔知香港幾時才真正回歸祖國?
日本海関最幫手,填寫入境紙時,関員好多時要你寫"中國香港"先放行。

引用:
原帖由 celiacty 於 2021-7-3 08:52 AM 發表

請問檸檬茶有無好介紹?
之前飲開佢低糖個隻
我覺得康師傅好飲。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-7-3 09:26 PM 發表

不排除有癲佬以為啲怕死黃人好認同呢啲行為,認同到都唔怕死傷,到某日呢啲癲佬就放膽去做,務求死傷夠大,咁黃友都一定中招,到嗰日,啲黃友除左鬧呢啲癲佬之外,我相信佢地都會繼續鬧政府話係俾政府逼嘅。
所以,香港好危險,有朝一日黃友都會被恐襲,佢地快啲走去老美陰國大麻國袋鼠國啦~
美孚今日發生咗,有恐怖分子爆樽襲途人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]