• 瀏覽: 2,282
  • 回覆: 20
近日內地揭發牛奶食用安全事故,一位媽媽在超市購入大箱脫脂牛奶,其中一盒卻味道異常,擠出發現顏色竟透明如同清水,經投訴後獲退款數十元。
據內地媒體報道,來自廣東惠州的葉女士,上月31日在沃爾瑪超市,買入一箱德國牧牌脫脂牛奶,部分飲用時味道正常,惟日前孩子飲用一口後指味道奇怪,味道像是加了大量清水的牛奶,於是她讓丈夫也試一口,丈夫把牛奶從盒子中擠出時,發現原本應呈白色的牛奶,竟然透明如同清水。

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2975670/?ref=fb

小時候個冇聽過咩,奶水奶水嘛!

熱賣及精選
鳩縮,好冷清下播

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-6-7 06:49 PM 發表

鳩縮,好冷清下播
多謝你支持

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-7 07:07 PM 發表

多謝你支持
客氣

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-6-7 07:23 PM 發表

客氣
我唔會再上當

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-7 07:24 PM 發表

我唔會再上當
鳩縮

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-7 07:24 PM 發表

我唔會再上當
搞到鳩縮無得祝福手足添

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-6-7 07:25 PM 發表

搞到鳩縮無得祝福手足添
彼此彼此

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-7 07:26 PM 發表

彼此彼此
你留意下,有個差唔多名嘅仲響度祝福緊你D手足,我專程過黎睇你

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-6-7 07:28 PM 發表

你留意下,有個差唔多名嘅仲響度祝福緊你D手足,我專程過黎睇你
咩差唔多名

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-7 07:29 PM 發表

咩差唔多名
鳩縮,我得閒過黎探你,3個月好快過,互勉

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-6-7 07:32 PM 發表

鳩縮,我得閒過黎探你,3個月好快過,互勉
老實講,我已經當正你係香討兄弟,你唔好再「煽」我就得

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-7 07:34 PM 發表

老實講,我已經當正你係香討兄弟,你唔好再「煽」我就得
點會啊

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-7 05:25 PM 發表

近日內地揭發牛奶食用安全事故,一位媽媽在超市購入大箱脫脂牛奶,其中一盒卻味道異常,擠出發現顏色竟透明如同清水,經投訴後獲退款數十元。
據內地媒體報道,來自廣東惠州的葉女士,上月31日在沃爾瑪超市,買入一箱德國牧牌脫脂牛奶,部分飲用時味道正常,惟日前孩子飲用一口後指味道奇怪,味道像是加了大量清水的牛奶,於是她讓丈夫也試一口,丈夫把牛奶從盒子中擠出時,發現原本應呈白色的牛奶,竟然透明如同清水。

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2975670/?ref=fb

原來歐洲唔止人白,連奶都咁清白

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]