• 瀏覽: 37,985
  • 回覆: 409
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-7 03:20 PM 發表
蔡省長情何以堪
班呆民有事就識得中國的好同香港班曱甴一樣

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-6-7 03:21 PM 發表
台商大多親大陸
為錢啫,台灣狗成班大種乞衣,過去台灣識D人,你就明乜野叫黑人憎,又貪又淫又無能又玻璃心,佢地妒嫉心又特別重,滿口謊言

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-6-7 03:39 PM 發表
仲要禮遇台灣人,難怪台灣人唔信大陸會打台灣。
打仗一定有平民死傷,台灣唔係個個反中,兩難局面。
如果民進黨有日宣布台獨,到時好難講。

希望唔好過去播毒

引用:
原帖由 四代火影 於 2021-6-7 03:58 PM 發表

咁民主既地方都冇得打疫苗,要去冇民主既地方打,點解既~
有無睇紀錄片【美國清一sick檔案】?自由民主天堂美國既居民偷渡去萬惡共產地獄古巴睇病,仲要係經常事

最奇怪係古巴醫院明知佢地係偷渡客,來自敵人美國,照樣收佢地本地人診金,廉宜藥費

所以我認為共產國家多傻人,以德報怨

充分證明  中國疫苗 安全性
有效性 抵抗變異病毒
綜合最好

美國主子唔撚睬妳呀

打完,咪返去再玩台獨抽水囉

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-6-7 03:15 PM 發表
最近台灣疫情嚴峻,疫苗數量不足成為討論焦點,就有人選擇去美國施打,不過根據出境資料顯示,去大陸的人比美國還多,學者分析,多數是台商,去接種疫苗的比例很高,而台商會長也證實,確實身邊很多朋友都去大陸打疫苗了。
一群人排著長長的隊伍,他們不是在等買甚麼限量商品,而是在排疫苗,等待的人還都是台灣人,隊伍最前方就寫著綠色通道,這也是大陸禮遇台灣人接種疫苗專門設立的窗口。

台商會長徐正文:「因為大陸 ...
民進黨玩政治,站在人民的對立面

跟著會傳這些是"新台灣人 ",阿爺子民嫁去台灣,及生出來怨孽(台的下一代),才會如此般多湧去阿爺喥,說到尾中國人滾回中國去。

有得打疫苗唔打就笨喇

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-6-7 03:15 PM 發表
最近台灣疫情嚴峻,疫苗數量不足成為討論焦點,就有人選擇去美國施打,不過根據出境資料顯示,去大陸的人比美國還多,學者分析,多數是台商,去接種疫苗的比例很高,而台商會長也證實,確實身邊很多朋友都去大陸打疫苗了。
一群人排著長長的隊伍,他們不是在等買甚麼限量商品,而是在排疫苗,等待的人還都是台灣人,隊伍最前方就寫著綠色通道,這也是大陸禮遇台灣人接種疫苗專門設立的窗口。

台商會長徐正文:「因為大陸 ...
我諗唔可以咁講。
多數都係台商,佢地可能成日兩邊走。
既然大陸可以俾佢地打,冇理由唔去打。
當然,你話如果係普通台灣人,自己過對岸打,咁就真係「口不對心」喇。
但點都好,反正已經「重重」咁打佐民X黨幾巴掌喇

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-7 03:20 PM 發表
蔡省長情何以堪
講呢啲

飛去大陸唔駛隔離???

引用:
原帖由 71833 於 2021-6-7 03:24 PM 發表
台灣都不是個個政治上腦,都有正常人的。中國幫得就幫,俾個贊。
睇番香港,有疫苗多唔夠人打,實在係奇景。
小黃乚話來生不做中國人
寧做歐美曱甴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]