• 瀏覽: 7,219
  • 回覆: 37
+2
所以在中國時訊裡,先來一鋪中國因美國介入,會未能成功收回台灣

現在又出一貼,現在是台灣挑釁,叫中國夠膽就攻過來!

https://youtu.be/Be9pXVMvOWY

統台大業不知何年能遂心願!進入香討影片區

看到統台的意向,中國已心情轉淡了

https://youtu.be/Ue0C6jrxFq8

上年8月唔速戰速決

到如今拖到美國有捉夠時間在台部署。。

時機錯失了,亦太近北京冬奧了

睇自媒體都要睇啲優質嘅啦,美國智庫啱啱先話武統臺灣啱啱由以前嘅不可能變得可能。

大家都看穿了中國志在一帶一路
上合組織炸平阿富汗恐怖分子
穆斯林解放巴勒斯坦
美帝崩潰一帶一路成真
臺灣自動乖乖地回歸

武統終極方案只會是焦土政策,中共不可能白養台島殘民。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-6-7 01:23 PM 發表
睇自媒體都要睇啲優質嘅啦,美國智庫啱啱先話武統臺灣啱啱由以前嘅不可能變得可能。
但你看最近的台海調動,中國又真係趨於平淡了!

如中國在這時真發動統戰,冬奧可以宣布停止!

上年8月開始咪好囉,錯過了時機!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-7 01:54 PM 發表

但你看最近的台海調動,中國又真係趨於平淡了!

如中國在這時真發動統戰,冬奧可以宣布停止!

上年8月開始咪好囉,錯過了時機!
唔該
軍事行動一樣睇付出同得益
今日武統有乜好處?

個個高官生活得好。部分人仲系外國留學。你估真系想打仗?收台灣會有得益?可能失去既會更多。。平時都系打下嘴炮。你話真系宣布台獨咁就難講,平時既小節,當唔見啦

引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-6-7 02:12 PM 發表

唔該
軍事行動一樣睇付出同得益
今日武統有乜好處?
大陸先知答案囉

上年8月擺出陣營在台海。。。。亦在台海用軍機。。。。!

利益得到甚麼?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-7 03:17 PM 發表

大陸先知答案囉

上年8月擺出陣營在台海。。。。亦在台海用軍機。。。。!

利益得到甚麼?
有乜陣營令你相信係 武統開波?
最大指標 071/072 登陸艦都未開波
你唔係諗住 幾隻野牛送十零架坦克上岸 夠用下化

過埋冬奧之後就部署打。
之前08奧運前,都係太平盛世股市日日升,奧運一完就金融海嘯了。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-6-7 03:40 PM 發表
過埋冬奧之後就部署打。
之前08奧運前,都係太平盛世股市日日升,奧運一完就金融海嘯了。
我估都係,但武統好睇過冬奧啦!

所以等睇冬奧後的好戲上演

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]