• 瀏覽: 10,007
  • 回覆: 56
引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-6-7 04:01 AM 發表
威武國啊… 點啊??? 考尾踩到上心口 唔係唔做野下? 口交部龜縮哩左係邊
明知你疫情爆到九彩,死緊頭,都走嚟搞你咩?

中共已經氣到說不出話來

引用:
原帖由 kwk8899 於 2021-6-6 12:59 PM 發表
包圍台灣 封島
可以,但要等多一萬年

台灣大部份少爺兵頂唔順美式訓練,租借美軍扮國軍全鬼佬就可以

引用:
原帖由 INVOY 於 2021-6-6 07:52 PM 發表
台灣人次次見到美國人,就變了一隻狗咁樣

影衰晒我哋d中國人
別想了,台蛙哪有資格做狗?
見到美國的狗狗--倭奴,台蛙都像是奴才,
台蛙----低等爬行動物而已。

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-6-6 08:19 PM 發表
民進黨一路玩火
沒有吸取香港反對派的經驗
只能說
最終要付出慘痛代價
綠魔黨的魔頭根本不怕,早已通過高價買美國爛貨的手法,把省庫的錢搬到美國去了。
到時候,魔頭們逃到美國,有大把的錢享樂。
苦了的只是被綠魔欺騙的小綠蛙而已。
不過,這都是小綠蛙自己蠢,自找的。

《環球時報》2020年8月31日社評:「如果台灣與美方已經做了美國軍機在台灣起降的安排,這是非常嚴重的事件,已經踩到大陸維護國家統一的紅線。如果大陸掌握了確鑿證據,就可以摧毀相關機場和降落在該機場的美國軍機,台海戰爭將就此打響。」

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-6-7 08:47 AM 發表

明知你疫情爆到九彩,死緊頭,都走嚟搞你咩?
哦 原來係發動左生化武器 唔該你提醒

引用:
原帖由 kinghong02 於 2021-6-7 02:02 PM 發表
《環球時報》2020年8月31日社評:「如果台灣與美方已經做了美國軍機在台灣起降的安排,這是非常嚴重的事件,已經踩到大陸維護國家統一的紅線。如果大陸掌握了確鑿證據,就可以摧毀相關機場和降落在該機場的美國軍機,台海戰爭將就此打響。」
我覺得已經必需以武力解決台灣問題,但幾時打、點樣打就唔係台偽話事

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-6 05:02 PM 發表
似乎中國大陸方面,未有任何動靜。
騰訊軍事、快報都無任何相關新聞

引用:
原帖由 starr 於 2021-6-7 09:07 PM 發表

我覺得已經必需以武力解決台灣問題,但幾時打、點樣打就唔係台偽話事
香港問題,台灣問題
長期以來受敵國操弄,以圖壓制中國
而家國安法搞掂了香港問題
我看中央必定全力解決台灣問題
當然,台灣問題比香港嚴重,複雜10倍以上
心定要小心部署,有充足備準備
一但動手,需以最短時間平定局勢

唔打正契弟

引用:
原帖由 劉伶 於 2021-6-9 01:47 PM 發表
唔打正契弟
台灣人民爭住飛去大陸打疫苗