• 瀏覽: 11,473
  • 回覆: 23
+9
台灣的新冠肺炎疫情持續,中央流行疫情指揮中心今日(4日)召開記者會,宣布共新增511宗本土個案。其中本土個案有476宗屬於當天通報,35宗屬於「校

直至今天(2021年6月5日), 台灣因新冠疫情死亡的人數為225人, 已超過香港的210人

希望蔡政府拿出良心, 不要死挺台灣本地仍在第二期測試的新冠疫苗, 應該盡快容許入口大陸疫苗拯救生命

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/634323/台灣疫情-新增511宗本土個案-再多38人死創單日新高

引用:
原帖由 .o_o. 於 2021-6-5 02:12 PM 發表
台灣的新冠肺炎疫情持續,中央流行疫情指揮中心今日(4日)召開記者會,宣布共新增511宗本土個案。其中本土個案有476宗屬於當天通報,35宗屬於「校

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210605/477826929936830464406718.jpeg/81MxwU4k-_-K-kAmjc6dmC8lJVzRVSsXBlVGYwZVRmM?v=w1280r16_9
你太強人所難, 人哋個良心已經餵咗狗, 你叫人怎樣拿出來?!

一日死幾十人,你話得幾百宗我唔信囉

引用:
原帖由 算爆 於 2021-6-5 02:17 PM 發表
只有2個可能
1. 當局大副低估實際確疹數字
2. 醫療已崩潰,大部份重症者沒有得到適當治療

511 宗,死38人? 這是不可能

引用:
原帖由 算爆 於 2021-6-5 02:17 PM 發表
一日檢測得幾百,灣灣控制確診數字係一千留下

台灣講人地就醒。到自己時又笨,又無膽。咁既政府,居然無台灣人出哩抗議。真系台豬 。。。未話專家,連我都知全部系屋企而唔隔離。,,只有等死,等集體全家產。。政府居然唔允地方隔離,就算無藥醫,至小唔影響到家人。死一人救全家。依家咁就全家富貴

漫畫來源: FB 阿德漫畫

附件

20210601_003bf8a636af81394e4cgX0SZNgaXiiQ.jpg(73.88 KB)

附件

abbr_2803d0aef9eee0f53b1d3af264b365fe.png(95.51 KB)

abbr_cb018cf1756bf739cee5d6ba10f58cdc.png(611.79 KB)

38亡有大堆60多歲,確診數字根本不真實沒意義

漫畫來源: FB 阿德漫畫

附件

192700504_889255501629888_5977220560495124094_n.jpg(239.2 KB)

慘慘慘

台灣 死這么多

菜豬頭 都不眨眼

哈哈哈  

彎彎徹底淪陷
仲唔封城只會成為下一個印度

我就懷疑係台灣醫護刻意放棄治療一D重度患者, 所以台灣新冠死亡率特別高。 

雖然死人越來越多,疫情嚴峻,但又政治先行,唔肯接受大陸援助,對日本及美國捐送嘅垃圾疫苗就感謝流涕,抗疫無章無法,但又唔承認自己無能,只識賴大陸造謠生事,阻礙救疫,以圖推捨責任,咁樣做法,呆灣遲早一發不可收拾,屍橫遍野,呆灣所請自由民主,選出個騙子黨執政,呆灣人自作自受,唔低可憐。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]