• 瀏覽: 4,487
  • 回覆: 70
+18
引用:
原帖由 starr 於 2021-6-5 09:50 AM 發表
全國港澳研究會副會長劉兆佳認為,今次聚集規模不大,反映政府已收到預期效果。而民主黨主席羅健熙則表示,市民願意公開悼念,反映市民不滿政府處理悼念六四的手法。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210605/477638273758400512439278.png/6MzU3dhtgI-j7IyFjbjDdZiglBX-7aoFMY63MTGOtz ...
我覺得琴晚拉得太小人
冇阻嚇作用
希望警方以後嚴正執法

黃屍甲甴禍國殃民,死全家落十八層地獄

冇咁懵嘅曱甴都會醒水唔敢再出嚟搞事

維權蘋論:規模縮小,主要香港精英富人已移民海外,香港滅亡指日可待

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-6-5 11:49 AM 發表
「六四籌旗」已經係香港冇運行,不如改去台灣發展啦!
等班「支援愛國民主運動」的香港人仲可以有一個「立足之地」丫嘛!

去台灣籌旗,係籌唔得多架喇,不過可以每年都攪下「六四台灣遊」賺下d旅遊小費丫,總好過比中央政權打壓丫!
台灣支助目的是搞亂香港,落大陸面,這班人去了台灣,變得無可作為,仲有可能在台灣繼續發揮搞屎棍本色,
台灣政棍似乎沒有香港政棍那麼蠢,捉老鼠入米缸

引用:
原帖由 qak1 於 2021-6-5 11:39 AM 發表
中央政府應反客為主!
1.設立六四/佔中/黑暴紀念館(照抄), 羅列證據, 逐一擊破支聯會的謊言, 揭穿背後的美國黑手
2.拍成宣傳短片(參考反黑暴), 在各電視台輪播
3.製成學校教材
大家可繼續發揮創意...

如中央政府不想親自出手
可通過梁振英的基金, 或董生的團結基金去做
大家認為如何?
應該主力於過往幾十年黑媒對社會所做成嘅傷害 ,警醒後人不約束黑媒代價會好沉重,宜以成年人作對象,學校灌輸這個不宜,仲有教育吓大家:政治關人民毛事咩!食飽穿暖what more do you need? 回歸咗啦,仲政治!!

引用:
原帖由 starr 於 2021-6-5 09:50 AM 發表
全國港澳研究會副會長劉兆佳認為,今次聚集規模不大,反映政府已收到預期效果。而民主黨主席羅健熙則表示,市民願意公開悼念,反映市民不滿政府處理悼念六四的手法。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210605/477638273758400512439278.png/6MzU3dhtgI-j7IyFjbjDdZiglBX-7aoFMY63MTGOtz ...
岸鳩鳩既,曱甴又想出黎攪事,死心不息呀,明眼人都睇得出啦, 你條所謂教授outdate啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-5 12:33 PM 發表

BNO 可以移民, 黃人曱甴仲唔快 d 走
班七頭有能錢走, 口講荷包薄,只懂死剩把口做垃圾文宣,死撐爛撐,死唔斷氣,不知所謂

引用:
原帖由 kingking99 於 2021-6-5 04:02 PM 發表

台灣支助目的是搞亂香港,落大陸面,這班人去了台灣,變得無可作為,仲有可能在台灣繼續發揮搞屎棍本色,
台灣政棍似乎沒有香港政棍那麼蠢,捉老鼠入米缸
之唔係囉!
所以就更加要推班實頭過台灣發展,搵佢哋做笑柄!
當年講話「二十萬人迫爆維園」丫嗱,去到台灣,保你個支聯會有三十萬人迫爆總總統府前面個廣場呀!

抄曬身份證先!之後國安和你玩!

已經有國安法,黃畜仲喺香港賴死唔走

你行街被人打,一定小心。本土旺師飯民在2019年發狂。如果是正常人,一定解除本土旺師飯民威脅的標準防止同類事件日後發生

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-5 03:59 PM 發表

我支持講道理嗰邊
你覺得依D人有道理講咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]