• 瀏覽: 20,838
  • 回覆: 176
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 stephenlawhk 於 2021-6-5 12:40 PM 發表

現在最緊要是有一隻疫苗能抗衡變種病毒, 科興可以能擔起此重任嗎? 🙄
邊隻疫苗自己揀, 疫苗唔代表唔會感染,係減少重症發生。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-6-5 09:59 AM 發表

已經進入另一個階段...........!!
不再是留意感染人數........英國有50%左右完成接種兩劑疫苗.......!!
現在開始要留意出院人數及死亡數字....!!

假如出院人數比過去都快......基本說明英國已經對病毒醫治駕輕就熟.......!!
再加上死亡人數並沒有多大惡化及增加..........就表面英國已經脫離病毒19的困擾....!!
師兄呢個諗法係啱嘅,香港班高官同專家仲響度清零、清零(主要受大陸影響,因為大陸人無思考,淨係識抄),只係想香港永遠與世隔絕。後病毒時代係要接受與病毒共處,而唔係想做無病城市

希望死多D曱甴

福街啦,放暑假班黃絲又帶埋D變種病毒入嚟

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-6-5 10:05 AM 發表

緊急使用疫苗的初期..........只追求急症下降及排除嚴重死亡.........!!
要防止傳播的疫苗.......也許需要未來更新的疫苗出現.........!!

所以感染人數並非重點..........反為留意死亡數字是否惡化........假如一切如常沒有死亡個案..!!
英國基本是第一批脫離疫情的國家之一.....!!
英國叻叻啦,白皮自求多福啦!

阿屎你裝送到呆灣未

其實英國系吾糸,病毒源頭!跟本上🤔🤔🤔

香港要睇實印度,人造病毒巧難應付

引用:
原帖由 007star 於 2021-6-5 09:18 AM 發表
horrible 
系holyshit先啱。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-6-5 09:16 AM 發表
英國周四(3日)新增5,274宗新冠肺炎確診病例,創下3月26日以來新高。當地衛生部門也指出,傳染力極強的印度變種病毒株,已成為英國主流,當

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/6cf04580378bae43832bd243fc1de9dd/stheadline/inewsmedia/20210604/_2021060422483628008.jpg
本港現首宗英國變種確診,顯示當局的外防輸入措施有漏洞,特別是港府為已接種疫苗人士,任意縮短他們的檢疫期及豁免他們的強檢要求,他批評猶如將防疫網「剪了個大洞」。

YC再唔打針,好快輪到我地,到時唔夠針打,唔好又狗吠要打!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]