• 瀏覽: 8,248
  • 回覆: 102
雖說真相已經展示人前,但昨晚維園新聞所見;不少人的心中仍然死結難解;足見亊情絕不簡單。
中央政府應該在香港設立《六四平台》,由一組官員負責;通過網絡公開與市民對話。

資料不嫌舊
圖文並茂陳
縱深詳解構
前後述原因
昂然宣正道
任重見精神
解釋心中結
舒緩腹裏辛

點解阿爺懶得講?

因為阿爺早三十年已經將全部事實擺晒出黎。
維基解密,曝露左當年外國駐北京外交官既一手證詞,基本吻合當年發言人袁木既講法。
當年點解D 人話袁木講大話?因為佢話天安門廣場清場無死人,而柴玲話有,仲要死好多人。
當年我都唔係好信柴玲,死咁多人,班友撤退時個個都無穿無爛,仲可以唱歌?唔係應該抬屍既咩?
結果證明柴玲講大話,為左政治目的而老作。
但拎幾多證據出黎都無用,班友根本就係度借題發揮。

早年阿爺由得支聯會係度搞,因為佢無通番賣國。唔係話因為怕左佢地怕左真相。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-5 08:10 AM 發表
雖說真相已經展示人前,但昨晚維園新聞所見;不少人的心中仍然死結難解;足見亊情絕不簡單。
中央政府應該在香港設立《六四平台》,由一組官員負責;通過網絡公開與市民對話。

資料不嫌舊
圖文並茂陳
縱深詳解構
前後述原因
昂然宣正道
任重見精神
解釋心中結
舒緩腹裏辛
非常同意!

國安立法前, 妖獸當道, 歐美還未撕破臉皮, 此舉或怕會弄巧反拙
但現在正是宣告真相的好時機!
方法有多種, 例如:
1.設立六四/佔中/黑暴紀念館(照抄), 羅列證據, 逐一擊破支聯會的謊言, 揭穿背後的美國黑手
2.拍成宣傳短片(參考反黑暴), 在各電視台輪播
3.製成學校教材
大家可繼續發揮創意...

如中央政府不想親自出手
可通過梁振英的基金, 或董生的團結基金去做
大家認為如何?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-6-5 08:13 發表
點解阿爺懶得講?

維基解密,曝露左當年外國駐北京外交官既一手證詞,基本吻合當年發言人袁木既講法。
當年點解D 人話袁木講大話?因為佢話天安門廣場清場無死人,而柴玲話有,仲要死好多人。
當年我都唔係好信柴玲,死咁多人,班友撤退時個個都無穿無爛,仲可以唱歌?唔係應該抬屍既咩?
但拎幾多證據出黎都無用,班 ...
點解有人信教?

因為神甫天天講,時時講,講得多,大話都變真理。

香港點解系六四中心;因為有人天天講。

年年有人悼念六四,有冇人悼念香港割讓給英國?
有冇人悼念三年零八個月?

引用:
原帖由 qak1 於 2021-6-5 10:22 發表

非常同意!

國安立法前, 妖獸當道, 歐美還未撕破臉皮, 此舉或怕會弄巧反拙
但現在正是宣告真相的好時機!
方法有多種, 例如:
1.設立六四/佔中/黑暴紀念館(照抄), 羅列證據, 逐一擊破支聯會的謊言, 揭穿背後的美國黑手
2.拍成宣傳短片(參考反黑暴), 在各電視台輪播
3.製成學校教材
大家可繼續發揮創意...

如中央政府不想親自出手
可通過梁振英的基金, 或董生的團結基金去做
...
最好由中央專責官員負責,梁振英或網民都可以參與討論。

只有大鑼大鼓才可抵抗抹黑大喇叭。

樓主太少看黃人和支聯會班人
香港社會早就變成有理說不清
你睇下港台城市論壇
兩派來賓針鋒相對
即使有一派論據充足,仍然誰也無法說服誰
六四支聯會版本事隔咁多年,有如法輪邪教橫行
你提出再多資料證據證明法L係邪教,信徒會改變咩?
同理,今日就算搵李天命呢個邏輯辯論專家代表政府一方
睇怕都很難扭轉
點解,扭曲事實的人,唔理你提出咩野證據,佢都話你係假既
死一個人都係有死人,唔理廣場內廣場外,有死人就係屠殺
野蠻成咁,誰會認為搞個平台公開大辯論能說服誰?
反正俾個機會佢地有舞台做SHOW
我敢保證,如果我係支聯會代表同支持者
策略好簡單,你講你的
我全場像潑婦罵街,從頭鬧共產黨鬧到尾,懶得理官方提出任何論點
有如特朗普一樣,你同佢辯論簡直浪費氣力
只要對他不利的議題,佢通通話係假既,吹咩?
整個平台,豈不是俾支聯會一個舞台倒亂
佢可以搵人扮市民講粗口鬧爆你班官方代表
官方唔可以用同樣語言回應
否則變鬧交大賽
樓主你應該同呢類人交過手
佢地仲有一招,派大量類似版上個位叫良心的人出征
你遇到呢種百分百搬龍門式的辯論手法
最後只會激死自己

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-6-5 15:14 發表
你睇下港台城市論壇
兩派來賓針鋒相對
睇怕都很難扭轉
死一個人都係有死人,唔理廣場 ...
天道酬勤,世亊不會無啦啦。人家點石成兵,可以以華制華。
我們呢?連反擊都懶?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-5 15:56 發表

天道酬勤,世亊不會無啦啦。人家點石成兵,可以以華制華。
我們呢?連反擊都懶?
你想反擊誰呀?
64呢啲話題只是在魚港台島這種低端人口才有市場。經期失調周年紀念日?

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-6-5 16:05 發表

你想反擊誰呀?
64呢啲話題只是在魚港台島這種低端人口才有市場。經期失調周年紀念日?
請思考一下;點解港、台人渣可以為美國而反華?

世界上有冇美國人為中國去反美?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-5 16:09 發表

請思考一下;點解港、台人渣可以為美國而反華?

世界上有冇美國人為中國去反美?
經期倒流上腦真係無藥醫

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-6-5 15:14 發表
你睇下港台城市論壇
兩派來賓針鋒相對
睇怕都很難扭轉
死一個人都係有死人,唔理廣場 ...
說話唔系講畀對方聽,而是講畀大眾聽。
只有贏得大眾支持才是勝利。

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-6-5 16:10 發表

經期倒流上腦真係無藥醫
你講嘢系垃圾一堆。得個臭字,唔識尊重他人都要知道自重。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-6-5 08:13 發表
點解阿爺懶得講?

但拎幾多證據出黎都無用,班 ...
三十年前講晒,即系四十歳或再細的人未聽過。可惜佢地個個都聽過“六四屠城”。而且系日日聽年年聽。點會唔信?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-5 04:11 PM 發表

說話唔系講畀對方聽,而是講畀大眾聽。
只有贏得大眾支持才是勝利。
只要對方來倒亂有理說不清
我不反對設立平台
單向就夠,由官方宣導真相

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-5 04:16 PM 發表

三十年前講晒,即系四十歳或再細的人未聽過。可惜佢地個個都聽過“六四屠城”。而且系日日聽年年聽。點會唔信?
維基解密爆出黎,都未夠十年前。

班人咪又係睇完當無睇過。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]