• 瀏覽: 5,832
  • 回覆: 69
+11
現時公屋輪候時間破紀錄需時5.8年,多名議員關注本港土地規劃和建屋推度度仍然緩慢,發展局局長黃偉綸指現時房屋用地由覓地到...

收幾多地都冇用,等公屋都係無了期

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0602_00822_001.html

應向輪候者提供租金津貼,同過渡性房屋

政府最醒就係官商勾結利益輸送

哩個政府唔使恨!忍多年零啦!
阿爺已經做好全盤計劃,3年上樓目標指日可待!

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-6-5 04:55 AM 發表
哩個政府唔使恨!忍多年零啦!
阿爺已經做好全盤計劃,3年上樓目標指日可待!
咩全盤計劃?願聞其詳

咪就係因為黃人,泛民同環保L阻住政府起樓囉,有個屋邨,明明起到12座,但環保L搞到政府起得7座。

所以令黃人絕跡,香港先可以解決房屋問題。

引用:
原帖由 rilakkumadoll 於 2021-6-5 05:40 AM 發表

咩全盤計劃?願聞其詳
幾個月前,地產版講咗好多次……
哩個廢政府,算吧啦!等多年零,阿爺就會連特首人選在內、包括民生問題一齊做,拭目以待……

引用:
原帖由 rilakkumadoll 於 2021-6-5 03:38 AM 發表
應向輪候者提供租金津貼,同過渡性房屋
只提供訓街的帳蓬!

又諗起當年董伯既「8萬5政策」.
已經唔記得有幾多披住人皮既畜牲「反對」

起極都唔會夠派

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-5 04:57 AM 發表

所以香港沒有貪污,只有利益輸送
是嗎?
香港天下太平,沒貪污,也沒利益輸送
除了老曾你見過有因貪污利益輸送被抓坐牢的的高官嗎?

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-6-5 12:01 PM 發表

幾個月前,地產版講咗好多次……
哩個廢政府,算吧啦!等多年零,阿爺就會連特首人選在內、包括民生問題一齊做,拭目以待……
快快快,d人等左十幾二十年了哦

遠離群眾的政府,又唔係佢地等公屋,市民賤如泥,中央接管可能更好。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]