• 瀏覽: 3,832
  • 回覆: 64
+5
即係想攬炒,累埋其他機構都要將展館關閉

引用:
原帖由 kwanhung 於 2021-6-4 09:46 AM 發表
自2012年開始運作的六四紀念館,日前首度被食環署指未領有公眾娛樂場所牌照而被迫暫時閉館。《蘋果》調查發現,此類用作永久展覽用途的場地在本港多不勝數,由慈善機構總部的展館、港鐵的車站社區畫廊,到私人機構開設的博物館都有,部份即使早於90年代已開放予公眾參觀,但至今卻未有申領有關牌照,亦從未見食環署以同樣力度「嚴正執法」。有人權組織批評《公眾娛樂場所條例》涵蓋範圍太闊,而當局又選擇性執法,變相限制表 ...
問題佢哋都冇俾人投訴,咁點執法呢?

引用:
原帖由 kwanhung 於 2021-6-4 09:46 AM 發表
自2012年開始運作的六四紀念館,日前首度被食環署指未領有公眾娛樂場所牌照而被迫暫時閉館。《蘋果》調查發現,此類用作永久展覽用途的場地在本港多不勝數,由慈善機構總部的展館、港鐵的車站社區畫廊,到私人機構開設的博物館都有,部份即使早於90年代已開放予公眾參觀,但至今卻未有申領有關牌照,亦從未見食環署以同樣力度「嚴正執法」。有人權組織批評《公眾娛樂場所條例》涵蓋範圍太闊,而當局又選擇性執法,變相限制表 ...
你老闆美腳點解要封殺華為用芯片??係因為公平公正嗎?
唔係,只係華為發展太勁以後會超過佢,所以要打壓佢!!!毒果你明嗎!仲唔快啲過大陰帝國過公平公正嘅生活

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-4 10:46 AM 發表
也許我告別,將不再回來,
你是否理解?你是否明白?
也許我倒下,將不再起來,
你是否還要永久的期待?
如果是這樣,你不要悲哀,
共和國的旗幟上有我們血染的風采。
https://youtu.be/dqZayPN79jw
血染的風采和中國夢近年佢哋好少唱了
愛唱自由花和民主會戰勝歸來 ...

總之你哋係冇牌就係犯法啦, 人哋封你冇違規就得啦, 人哋嗰啲關你叉事

引用:
吹咩

打L殘呃錢亂港

引用:
啲仆街成日話咩嚴正執法都執到咁能樣,唔怪得俾呀耶叫忠誠既廢物

係選擇性執法,咁又如何,你班廢青可以做咩呀

司機話其他車都違泊啦,點解淨抄我牌
店舖老闆話其他舖頭都阻街啦,點解淨係告我
小明同老師講其他同學都有上堂傾謁,點解淨係罸我

講呢幾間機構人人都識
64 係乜機構?邊個係負責人?
夠膽咪出嚟囉

引用:
冇拉佢喎,咁大理由咪司法67,同官講囉,佢自己怕死關人乜事啫!!

引用:
毒果作文  貼來把撚

歡迎你逐間去投訴! 

又如何?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]