• 瀏覽: 22,275
  • 回覆: 263
+20
台灣努力...有望追過印度.......

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-6-3 02:30 PM 發表
1大個地區1日17人死亡 講好多咪即當自己是白痴
啱嘅,對於台灣省民來講,死17個人都唔係乜嘢一回事,呢啲就係台灣省民嘅思想。
對於中國大陸來講,死幾個人都好大件事,所以大陸一出現社區十幾廿個個案,就要立即封區全面檢測,積極搵出隱形患者。
所以,對於台灣省民,日日死十幾個都唔緊要嘅,1年最多都只係死多嗰6千人左右啫。係喎,2020年台灣省死亡人口比2019年激增6000幾人,相比以往咁多年都只係增加1千多人,又真係唔算乜嘢一回事嘅,所以台灣省上年有200幾日零確診,原來就係因為無檢測,所以感染咗新冠病毒都唔知就死咗,的確係「防疫模範生」喎。

兩週復兩週,兩週何其多,請聽我唱兩週歌!

菜菜子話疫情開始穩定

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-6-3 02:30 PM 發表
依D 野你同台灣人講la

意下之此*你覺得台灣人係白痴 ?!?!?!?!?!?!

引用:
原來台蛙嘅命唔系命...

台灣人: 錢花了,疫苗買了在那?我要打疫苗

陳X中: 大家要信任我,別添亂。菜菜說有就有,大家只要忍耐

感染率上升都幾好,死亡率增多就有點嚇人了。

就嚟台灣染疫死亡數字一個月都多過香港一年

看,世界,呆灣日日表演一次校正回歸😆😆

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-3 02:31 PM 發表
台灣獨有,校正回歸
過多一星期就能超越香港啦!台灣加油💪

引用:
原帖由 chun221100 於 2021-6-3 02:28 PM 發表
台灣中央流行疫情指揮中心周四(3日)公布,全台新增364宗新冠肺炎本土確診、219宗校正回歸、2宗境外輸入,另有17人死

停唔到落黎

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210603/bkn-20210603140410166-0603_00952_001.html
日日睇台灣幾百幾百確診,真係好治癒!

全世界看好了!

屌你老美 校正回歸?
自己有幾多人確診自己都唔知?

提示: 違規內容已被屏蔽
台灣仲有4成人仲未醒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]