• 瀏覽: 3,825
  • 回覆: 11
就是新 印度首艘自製航母將海試 急起直追陸

中方海軍正迅速擴張航母艦隊,除了已有兩艘服役外,起碼還有1艘在建。雖然他們仍算是新手,在航母上的經驗遠不如印度,但「遼寧」艦服役已超過8年,操作航母的經驗也與日俱增。

「維克蘭特」號可望很快就能展開海試,當它加入印度的航母艦隊時,將成為新德里對抗中方日益強大海上軍力的關鍵。自從1957年來,印度成為繼法、美之後,第三個擁有固定翼航母艦載機的國家。而無論對印度海軍,或是本土造船業來說,新航母都象徵著更上一層樓。相對的,中方海軍不到10年前才開始操作航母。分析認為,大家雖不該低估這段期間內所學到的教訓,但中方距離徹底發揮航母潛力,還是有好些年。

https://www.chinatimes.com/realt ... headl_p03&chdtv

看台記者寫嘢咁歪曲事實, 莫迪咁白知, 以為自己的海軍好勁, 係咪睇得這些台灣洗腦文宣多所致??

吹到咖哩隻自製千瘡百吼「維克蘭特」號咁勁, 阿台灣你都好揞住良心喎!!1

打老三,陸空軍踏破南疆仲快靚正啦,駛乜Q海軍艦隊兜兜轉轉去印度洋呢?
很多磚家仲停留喺企業號 vs 信濃號丶密蘇里 vs 大和號 呢種比較形式。

呢篇野,其實曲線暗踩中國如何不濟,接續篇將會係中國航母殺手 - 沱江艦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-1 06:59 AM 發表
吹到咖哩隻自製千瘡百吼「維克蘭特」號咁勁, 阿台灣你都好揞住良心喎!!1
台灣最勁之 1450部隊!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-6-1 11:01 AM 發表
昨晚美向中共發出戰爭警告!停止繞台;解放軍現戦鬥力、絕無可能佔領台灣 
唔係嘛,你竟信李一平條友膠嗡呀

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-6-1 11:01 AM 發表
昨晚美向中共發出戰爭警告!停止繞台;解放軍現戦鬥力、絕無可能佔領台灣 
其實你認為美國有咁嘅軍力分到出來萬里保台?佢艦少過中國,分一半出來又唔夠中國打,全軍而出,俄羅斯多謝都黎唔切!

另外,美國值得為台灣拼過同歸於盡嘛?

台灣出現疫情都唔分輝瑞俾你,話之你死,就知美國幾關心你台灣啦

妓姐無料到,都應該有個總編把下關丫,咁既立論同報導都可以出街,正情當讀者無腦,真係人吾笑狗都呔。

徹底發揮航母潛力

引用:
原帖由 樹下深情的P圖 於 2021-6-1 10:11 PM 發表
妓姐無料到,都應該有個總編把下關丫,咁既立論同報導都可以出街,正情當讀者無腦,真係人吾笑狗都呔。
可能無妓姐中了新冠, 發了瘟, 所以寫埋D亂咁嗡的報導!

用得耐就等如用得叻?

咁中國九百年前已經發明火炮,今日中國打仗必然係世界最強啦

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-6-2 12:03 AM 發表
用得耐就等如用得叻?

咁中國九百年前已經發明火炮,今日中國打仗必然係世界最強啦
條台佬打飛機文來啫, 根本隻咖哩航母甚麼高端電子作戰系統都冇, 連引擎都係外購, 都唔知調教到匹配未??就同咖哩國大吹大擂, 呢D咪創作文宣囉!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]